Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Prose - Unit 11 - If I Were You

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 11 – If I Were You

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 11 – If I Were You

Question 1.
What did the intruder have in his hand?
(a) a revolver
(b) a knife
(c) an iron rod
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) a revolver


Question 2.
Who was the intruder?
(a) a thief
(b) a criminal
(c) a priest
(d) a soldier

Answer

Answer: (b) a criminal


Question 3.
Do you think Gerrard was actually a murderer?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not known

Answer

Answer: (b) No


Question 4.
What did Gerrard do to the intruder?
(a) he killed him
(b) he knocked him down
(c) he locked him up in a cupboard
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) he locked him up in a cupboard


Question 5.
What was Gerrard’s full name?
(a) Bill Gerrard
(b) William Gerrard
(c) Henry Gerrard
(d) Vincent Charles Gerrard

Answer

Answer: (d) Vincent Charles Gerard


Question 6.
What was the intruder already wanted for?
(a) theft
(b) robbery
(c) murder
(d) kidnapping

Answer

Answer: (c) murder


Question 7.
What does the intruder say about his speciality?
(a) murder
(b) kidnapping
(c) jewel robbery
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) jewel robbery


Question 8.
Who is the author of the lesson ‘If I Were You’?
(a) Vikram seth
(b) Douglas James
(c) A.P.J. Abdul Kalam
(d) Jawaharlal Nehru

Answer

Answer: (b) Douglas James


Question 9.
Who was cleverer?
(a) Gerard
(b) Intruder
(c) Sergeant
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) Gerrard


Question 10.
Who did the intruder want to get information?
(a) Gerrard
(b) the police
(c) himself
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) Gerrard


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support