Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 1 - The Road Not Taken

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 1 – The Road Not Taken

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly. 


 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 1 – The Road Not Taken

Question 1.
What do yellow woods represent?
(a) people
(b) older people
(c) poets
(d) choice

Answer

Answer: (b) older people


Question 2.
What does the choice of road signify?
(a) too many things
(b) two paths
(c) toughness of a choice and decision in life
(d) none

Answer

Answer: (c) toughness of a choice and decision in life


Question 3.
Where does the poet find himself?
(a) on the road
(b) on a bus
(c) on a muddy road
(d) on a fork

Answer

Answer: (d) on a fork


Question 4.
What is the dilemma of the poet?
(a) whether he will be able to come back to the second road or not
(b) whether he will get time for himself
(c) whether he will be successful
(d) whether he will be able to walk

Answer

Answer: (a) whether he will be able to come back to the second road or not


Question 5.
Which thing decides a person’s future according to this poem?
(a) the path one chooses to walk
(b) the path one leaves behind
(c) the regrets
(d) the success

Answer

Answer: (a) the path one chooses to walk


Question 6.
What does the poem speak about?
(a) about the plight of roads
(b) about the people
(c) about two roads
(d) about the choices made by people

Answer

Answer: (d) about the choices made by people


Question 7.
What does the poet’s decision of taking less travelled road signify?
(a) poet’s risk taking habit
(b) arrogance of the poet
(c) poet’s curiosity
(d) poet’s negligence

Answer

Answer: (a) poet’s risk taking habit


Question 8.
Why was the poet able to travel one road only?
(a) because he had to walk alone
(b) because he had no vehicle
(c) because he was one person
(d) all

Answer

Answer: (c) because he was one person


Question 9.
Why is the poet asking to be wise while choosing a pathway?
(a) because there is no Going Back option
(b) Because it is the only one road
(c) because it is one sided road
(d) None

Answer

Answer: (a) because there is no Going Back option


Question 10.
What does Poet’s long stare at the path signify?
(a) the time taken by people to decide and making a choice
(b) poet loves nature
(c) idling away of time
(d) relaxation hours

Answer

Answer: (a) the time taken by people to decide and making a choice


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support