Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 6 - The Fight

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 6 – The Fight

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 6 – The Fight

Question 1.
What did he find solace in, that evening?
(a) Lemonade
(b) Jalebis
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both a and b


Question 2.
Where did the small stream that fed the pool come from?
(a) Plains
(b) Hills
(c) Sea
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (b) Hills


Question 3.
What did Ranji’s mother insist on?
(a) Ranji staying home the entire week
(b) Ranji staying home for the rest of the day
(c) Ranji staying out of the home
(d) Ranji staying in his room for the rest of the week

Answer

Answer: (b) Ranji staying home for the rest of the day


Question 4.
In the Rajputana Ranji had known
(a) better pools
(b) similar pools
(c) muddy pools
(d) no pools

Answer

Answer: (c) muddy pools


Question 5.
Ranji met Suraj at the pool on the
(a) first day
(b) second day
(c) third day
(d) fourth day

Answer

Answer: (b) second day


Question 6.
When the Warrior slapped the Fighter
(a) the Fighter ran away
(b) the Fighter cried
(c) the Warrior ran away after it
(d) the Fighter pushed a hard fist into his face

Answer

Answer: (d) the Fighter pushed a hard fist into his face


Question 7.
The Fighter and the Warrior had a frenzied struggle for about
(a) five minutes
(b) 15 minutes
(c) twenty minutes
(d) half an hour

Answer

Answer: (a) five minutes


Question 8.
After the fierce struggle both the boys were
(a) angry
(b) desperate
(c) tired
(d) excited

Answer

Answer: (c) tired


Question 9.
At home Ranji could not conceal that he
(a) had been swimming
(b) had been fighting
(c) was beaten
(d) would fight again

Answer

Answer: (b) had been fighting


Question 10.
What did Ranji agree to teach Suraj?
(a) How to dive
(b) How to swim under water
(c) How to be a pahelwan
(d) Both a and b

Answer

Answer: (d) Both a and b


Question 11.
“ The warrior’s mouth hung open in amazement.” What was the reason behind it?
(a) Ranji’s dive
(b) Ranji swimming under water
(c) Ranji’s swimming skills
(d) All of the Above

Answer

Answer: (a) Ranji’s dive


Question 12.
Ranji discovered a pool in the forest in the season which was
(a) very hot
(b) very cold
(c) rainy
(d) autumn

Answer

Answer: (a) very hot


Question 13.
The water in the pool was
(a) transparent
(b) dirty
(c) translucent
(d) clear

Answer

Answer: (c) translucent


Question 14.
What did he actually do upon seeing his adversary?
(a) Turn away and look elsewhere
(b) Throw lemonade bottle at his enemy
(c) Stand his ground and scowl at his adversary
(d) Both a and b

Answer

Answer: (c) Stand his ground and scowl at his adversary


Question 15.
Which season was it in the place he had just moved to?
(a) Summer
(b) Winter
(c) Autumn
(d) Spring

Answer

Answer: (a) Summer


Question 16.
The lesson ‘The fight’ is written by ______.
(a) Ruskin Bond
(b) Rabindranath Tagore
(c) T.S. Eliot
(d) None of the Above

Answer

Answer: (a) Ruskin Bond


Question 17.
“The warrior had an inspiration”. What was the inspiration?
(a) That they should continue the fight at that particular moment
(b) That they should end the fight
(c) That they should continue the fight the following day
(d) That they should help each other

Answer

Answer: (c) That they should continue the fight the following day


Question 18.
Who emerged victorious in the first fight?
(a) Suraj
(b) Ranji
(c) None of them
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) None of them


Question 19.
Who claimed himself to be a Fighter?
(a) Ranji
(b) Suraj
(c) Both of them
(d) None of them

Answer

Answer: (a) Ranji


Question 20.
Why did the other boy not join Ranji in swimming?
(a) He did not like Ranji
(b) He was jealous of Ranji
(c) He always swam alone
(d) He was shy

Answer

Answer: (c) He always swam alone


Question 21.
What was the tone of the other boy?
(a) Hostile
(b) Friendly
(c) Rude
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Hostile


Question 22.
How would you describe the other boy?
(a) Little older than Ranji
(b) Taller than Ranji
(c) Thickset
(d) All of the Above

Answer

Answer: (d) All of the Above


Question 23.
What type of pools had he seen earlier?
(a) Clear, translucent
(b) Sticky, muddy
(c) Sticky, clear
(d) Translucent, muddy

Answer

Answer: (b) Sticky, muddy


Question 24.
Ranji was taken aback at the
(a) friendliness of Suraj
(b) strength of Suraj
(c) hostility of Suraj
(d) capacity of Suraj to swim

Answer

Answer: (c) hostility of Suraj


Question 25.
While Suraj called himself a Warrior, Ranji said that he was a
(a) gentle boy
(b) student
(c) Rajput
(d) Fighter

Answer

Answer: (d) Fighter


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support