Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 5 - Princess September

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 5 – Princess September

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 5 – Princess September

Question 1.
On what condition did the bird agree to stay in all night?
(a) If she kept him in it forever
(b) If she gave him food
(c) If she let him sleep
(d) If she let him out in the morning

Answer

Answer: (d) If she let him out in the morning


Question 2.
“When he had finished, the Princess was ______ any more”
(a) Not hungry
(b) Not sleepy
(c) Not sad
(d) Not crying

Answer

Answer: (d) Not crying


Question 3.
“They got up and walked out of the room, shaking their heads, and they left September very ______.”
(a) Relieved
(b) Satisfied
(c) Anxious
(d) Uneasy

Answer

Answer: (d) Uneasy


Question 4.
Princess September got a green parrot in a golden cage
(a) on her birthday
(b) on the Queen’s birthday
(c) on the king’s birthday
(d) on her sister’s birthday

Answer

Answer: (c) on the king’s birthday


Question 5.
When the parrot died, the Queen
(a) gave another parrot to Princess September
(b) consoled her
(c) punished September
(d) didn’t do anything

Answer

Answer: (c) punished September


Question 6.
A little bird came into the room of Princess September when
(a) it was morning
(b) her maids of Honour opened the window
(c) the Princess was fast asleep
(d) the Princess was crying and was hungry

Answer

Answer: (d) the Princess was crying and was hungry


Question 7.
When the little bird had finished his song, the Princess
(a) forgot her hunger
(b) kissed the bird
(c) shut the window
(d) let the bird fly away

Answer

Answer: (a) forgot her hunger


Question 8.
The general opinion in the King’s palace was that
(a) the Parrots were better
(b) the bird sang much better than the parrots
(c) the bird was a divine creature
(d) the bird should be put in the cage

Answer

Answer: (b) the bird sang much better than the parrots


Question 9.
All the sisters of Princess September offered to buy her a parrot because
(a) they were jealous of the bird
(b) they really wanted her to have a pet bird
(c) the King had asked them to do so
(d) the Queen had asked them to do so

Answer

Answer: (a) they were jealous of the bird


Question 10.
Who did Princess September marry?
(a) King of Cambodia
(b) King of Columbia
(c) King of Canada
(d) King of China

Answer

Answer: (a) King of Cambodia


Question 11.
“Good gracious me, how _____ I am,” he exclaime(d)”
(a) Melodious
(b) Grateful
(c) Fortunate
(d) Stiff

Answer

Answer: (d) Stiff


Question 12.
The Queen of Siam named her daughters after the months because
(a) it was easy to remember
(b) they were born in those months
(c) the king had asked her to do so
(d) the Queen loved those names

Answer

Answer: (a) it was easy to remember


Question 13.
The youngest of the Queen’s daughters was named
(a) March
(b) September
(c) December
(d) October

Answer

Answer: (b) September


Question 14.
In how many languages could they say ‘Pretty Polly’?
(a) Five
(b) Seven
(c) Nine
(d) Eleven

Answer

Answer: (b) Seven


Question 15.
What did the parrots say?
(a) God save the King
(b) Pretty Polly
(c) Both a and b
(d) None of the Above

Answer

Answer: (c) Both a and b


Question 16.
Where had the little bird gone?
(a) To visit his father
(b) To visit his mother
(c) To visit his father-in-law
(d) To visit his mother-in-law

Answer

Answer: (c) To visit his father-in-law


Question 17.
What offer did the other Princesses make to Princess September?
(a) To buy her the bird
(b) To buy her a cage
(c) To buy her a dog
(d) To buy her a green and yellow parrot

Answer

Answer: (d) To buy her a green and yellow parrot


Question 18.
What did the parrots remind the King of?
(a) Parrots
(b) Nature
(c) His daughters
(d) His councillors

Answer

Answer: (d) His councillors


Question 19.
The next morning, when Princess September tried to wake him up, he looked as if he was _____.
(a) Still mad
(b) Tired
(c) Fine
(d) Dead

Answer

Answer: (d) Dead


Question 20.
Why did the bird reject September’s offer to take him out everyday?
(a) He loved staying inside
(b) He loved looking through the window
(c) He did not like Princess September
(d) He did not like the view through the bars of the cage

Answer

Answer: (d) He did not like the view through the bars of the cage


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support