Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 7 - The Open Window

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 7 – The Open Window

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 7 – The Open Window

Question 1.
What suddenly caught Mrs Sappleton’s attention?
(a) Framton’s detail about his illness
(b) Her husband and three brothers
(c) Vera
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Her husband and three brothers


Question 2.
How many years ago did his sister stay in the country?
(a) Seven
(b) Four
(c) Five
(d) Six

Answer

Answer: (b) Four


Question 3.
Was Framton aware that her hostess was giving him only a fragment of her attention?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (a) Yes


Question 4.
Nuttel had in the words of his sister.
(a) complete faith
(b) no faith
(c) not enough faith
(d) much faith

Answer

Answer: (c) not enough faith


Question 5.
There had been ‘sufficient silent communion’ between Framton and
(a) Sappleton
(b) Mrs. Sappleton
(c) Ronnie
(d) Vera

Answer

Answer: (d) Vera


Question 6.
Vera spoke of a great tragedy which happened when
(a) Framton’s sister was in the village
(b) Framton’s sister had not yet come there
(c) Framton’s sister had left the village
(d) Framton was not even born

Answer

Answer: (c) Framton’s sister had left the village


Question 7.
Vera said the window was kept open because her aunt believed that her husband (who was otherwise dead)
(a) would walk in through it
(b) would love to see it open
(c) would come in the shape of a ghost
(d) would come in with other ghosts

Answer

Answer: (a) would walk in through it


Question 8.
Framton was horrified by what Mrs. Sappleton said because
(a) she was telling a horrible story
(b) of the impact on his mind of Vera’s lie
(c) he thought that she was a ghost
(d) he had a sudden pain

Answer

Answer: (b) of the impact on his mind of Vera’s lie


Question 9.
“He was once hunted into a cemetery somewhere on the banks of the ______ by a pack of dogs”
(a) Ganges
(b) Countryside
(c) Village
(d) Yamuna

Answer

Answer: (a) Ganges


Question 10.
Who was Framton about to have a collision with?
(a) Mrs Supleton
(b) Mrs Suppleton’s husband
(c) Cyclist
(d) Sapien

Answer

Answer: (c) Cyclist


Question 11.
“and one of them was additionally burdened with a _____ hung over his shoulders”
(a) White coat
(b) Guns
(c) Sapiens
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) White coat


Question 12.
Why was the child looking through the window with dazed horror in her eyes?
(a) She saw a ghost
(b) She saw Mrs Sappleton’s husband and two brothers coming
(c) She was afraid that everyone would come to know about her made-up story
(d) Both b and c

Answer

Answer: (d) Both b and c


Question 13.
Did they appear to Mrs Sappleton as they were muddy up to the eyes?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (b) No


Question 14.
Why had he come to the country?
(a) For retirement
(b) For enjoyment
(c) For nerve cure
(d) All of the Above

Answer

Answer: (c) For nerve cure


Question 15.
“My aunt will be down presently.” In this sentence ‘presently’ means
(a) after some time
(b) soon enough
(c) late
(d) not at all

Answer

Answer: (b) soon enough


Question 16.
Framton Nuttel was being treated for
(a) nerve cure
(b) cancer
(c) TB
(d) fever

Answer

Answer: (a) nerve cure


Question 17.
“ That is why the window is kept open every evening till it is quite ____.”
(a) Dawn
(b) Night time
(c) Morning
(d) Dusk

Answer

Answer: (d) Dusk


Question 18.
How has the niece been described?
(a) Not confident
(b) Self-possessed
(c) Cheerful
(d) Anxious

Answer

Answer: (b) Self-possessed


Question 19.
“You may wonder why we keep that window wide open on an _______ afternoon”
(a) October
(b) November
(c) December
(d) March

Answer

Answer: (a) October


Question 20.
“ An undefinable something about the room seemed to suggest_________ habitation”
(a) Masculine
(b) Feminine
(c) Animal
(d) Human

Answer

Answer: (a) Masculine


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support