Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Prose - Unit 3 - The Little Girl

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 3 – The Little Girl

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 3 – The Little Girl

Question 1.
Kezia’s father took his child in his
(a) Arms
(b) Lap
(c) Car
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Arms


Question 2.
In the end, Kezia felt that
(a) Her grandmother had a big heart
(b) Her father had a big heart
(c) Her mother had a beautiful smile
(d) Her mother had a big heart

Answer

Answer: (b) Her father had a big heart


Question 3.
Kezia was beaten up with a ruler by her father because
(a) She failed in her exam
(b) She disagreed to sleep alone
(c) She went to ice cream parlour
(d) She torn down the papers of her father’s speech

Answer

Answer: (d) She torn down the papers of her father’s speech


Question 4.
The butcher in Kezia’s nightmare had a
(a) Wide smile
(b) Dreadful smile
(c) Long hands
(d) Big toes

Answer

Answer: (b) Dreadful smile


Question 5.
Kezia’s father could not play because
(a) He was a giant
(b) He was old
(c) He was too tired after work
(d) He had no holidays

Answer

Answer: (c) He was too tired after work


Question 6.
Whenever Kezia’s father came back from office, Kezia was
(a) Help up with fear
(b) Filled up with happiness
(c) Felt excited
(d) Felt sleepy

Answer

Answer: (a) Help up with fear


Question 7.
Kezia snuggled her head under
(a) The pillow
(b) The blanker
(c) Her father’s arm
(d) Her grandmother’s arm

Answer

Answer: (c) Her father’s arm


Question 8.
The pin-cushion gift was made of a beautiful piece of
(a) Blue silk
(b) Pink silk
(c) Orange silk
(d) Yellow silk

Answer

Answer: (d) Yellow silk


Question 9.
When Kezia’s father arrived in the room with a ruler, she went hiding
(a) Under the bed
(b) Inside the storeroom
(c) In the garage
(d) Under the bedclothes

Answer

Answer: (d) Under the bedclothes


Question 10.
Why does grandmother ask the little girl to make a present for her father?
(a) his birthday was approaching next week
(b) he was going on a tour
(c) his anniversary was coming
(d) he was going to retire

Answer

Answer: (a) his birthday was approaching next week


Question 11.
Why was Kezia afraid of her father?
(a) he used to speak rudely to her and always found faults in her
(b) she thought that he was a hard hearted man
(c) once he beat her for tearing his papers
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 12.
What nightmare did Kezia have?
(a) A giant with a knife
(b) A butcher with a knife and rope
(c) An accident across the countryside
(d) A dreadful smile of the Macdonalds

Answer

Answer: (b) A butcher with a knife and rope


Question 13.
Kezia was scared of
(a) Going to school
(b) Having nightmares
(c) Visiting doctor
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Having nightmares


Question 14.
Why was Kezia left at home alone with her cook?
(a) Her mother and grandmother went for fishing
(b) Her mother and grandmother went to the hospital
(c) They went to the countryside
(d) There went to a family function

Answer

Answer: (b) Her mother and grandmother went to the hospital


Question 15.
The father who lived next door of Kezia’s would
(a) Water his plants
(b) Speak angrily
(c) Make barbeque
(d) Play and laugh

Answer

Answer: (d) Play and laugh


Question 16.
What did the grandmother give to Kezia when she was sobbing?
(a) A clean hanky
(b) A chocolate
(c) An ice cream
(d) A toy

Answer

Answer: (a) A clean hanky


Question 17.
Kezia saw these children playing
(a) Tag
(b) Hide and seek
(c) Football
(d) Badminton

Answer

Answer: (a) Tag


Question 18.
What did Kezia’s mother ask her to make?
(a) chapati
(b) snacks
(c) a gift of pin cushion
(d) none

Answer

Answer: (c) a gift of pin cushion


Question 19.
What did Kezia’s father do on Sundays?
(a) he used to have sound sleep to take rest.
(b) he went for movies
(c) he used to visit his friends
(d) gossip

Answer

Answer: (a) he used to have sound sleep to take rest.


Question 20.
Why did Kezia tear the papers?
(a) to play
(b) to clean her room
(c) to fill the cushion
(d) all

Answer

Answer: (c) to fill the cushion


Question 21.
What would Kezia find her mother doing on Sunday afternoons in the drawing room?
(a) talking to her father
(b) busy in her work
(c) reading
(d) nothing

Answer

Answer: (c) reading


Question 22.
What did Kezia’s father do before going to his office?
(a) went to the temple
(b) touched his mother’s feet
(c) took a walk
(d) he used to kiss Kezia before going to office.

Answer

Answer: (d) he used to kiss Kezia before going to office.


Question 23.
What did Kezia think of her father when he used to yawn?
(a) she compared him to Mr.Macdonald
(b) she compared him to god
(c) She compared him to a giant
(d) None

Answer

Answer: (c) She compared him to a giant


Question 24.
How did the little girl feel when her father looked at her from the spectacles?
(a) happy
(b) dancing
(c) joyful
(d) terrified

Answer

Answer: (d) terrified


Question 25.
Why did Kezia start feeling lonely?
(a) because of her father
(b) her father scolded her
(c) because her mother fell sick
(d) None

Answer

Answer: (c) because her mother fell sick


Question 26.
Where were the two girls hanging?
(a) on Macdonald’s shoulders
(b) on Macdonald’s arms
(c) on Macdonald’s coat pockets
(d) None

Answer

Answer: (c) on Macdonald’s coat pockets


Question 27.
What was Mcdonald playing with his children?
(a) rugby
(b) chess
(c) cricket
(d) Tag

Answer

Answer: (d) Tag


Question 28.
Who was Mcdonald?
(a) Kezia’s uncle
(b) Kezia’s teacher
(c) Kezia’s grandfather
(d) Kezia’s neighbor

Answer

Answer: (d) Kezia’s neighbor


Question 29.
What did Kezia think of her father?
(a) he is a very good father
(b) he loves children
(c) he is very harsh
(d) all

Answer

Answer: (c) he is very harsh


Question 30.
Why did grandmother send Kezia to her father in the drawing room Sunday?
(a) to make her comfortable with her father
(b) to make her understand her father better
(c) to help her have a nice talk with him
(d) all

Answer

Answer: (d) all


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support