Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Prose - Unit 1 - The Fun They Had

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 1 – The Fun They Had

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 1 – The Fun They Had

Question 1.
Margie was scornful-
(a) About her geography scores
(b) Knowing that the real book detailed about school
(c) About Tommy’s scores
(d) About festivals

Answer

Answer: (b) Knowing that the real book detailed about school


Question 2.
Whose father knew as much as a teacher?
(a) Tommy
(b) Margie
(c) Blair
(d) Evelyn

Answer

Answer: (a) Tommy


Question 3.
Margie was disappointed because they
(a) They took away the mechanical teacher
(b) They didn’t take away the mechanical teacher
(c) Asked Margie to leave the house
(d) Asked Tommy to go and study

Answer

Answer: (b) They didn’t take away the mechanical teacher


Question 4.
Margie had to write out her homework
(a) In Russian
(b) In Punch code
(c) In English
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) In Punch code


Question 5.
After fixing the mechanical teacher, the big screen displayed
(a) Margie’s face
(b) All the lessons and questions asked
(c) A real book
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) All the lessons and questions asked


Question 6.
The County Inspector had a whole box of
(a) Tools and chocolates
(b) Tools with dials and wires
(c) Pins
(d) Both (a) and (c)

Answer

Answer: (b) Tools with dials and wires


Question 7.
Why did Margie hate school now more than ever
(a) Because of her mother
(b) Because of her scores in Geography which gets worse and worse
(c) Because she never gets off
(d) Because she dislikes to sit near the mechanical teacher

Answer

Answer: (b) Because of her scores in Geography which gets worse and worse


Question 8.
What is a Debate?
(a) a contest to show ability in arguement between two people
(b) contest to fight
(c) contest to prove better
(d) none

Answer

Answer: (a) a contest to show ability in arguement between two people


Question 9.
What is Virtual Reality?
(a) heavenly world
(b) imaginary world
(c) reality created by computer software
(d) none

Answer

Answer: (d) none


Question 10.
Tommy walked away with the ______ book beneath his arm
(a) Torn
(b) Dusty
(c) Imaginary
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (b) Dusty


Question 11.
According to Margie, in an older time, the schools were
(a) Big
(b) Brown
(c) Funny
(d) Stupid

Answer

Answer: (c) Funny


Question 12.
According to Tommy, the real book was
(a) Boring
(b) A waste
(c) Wrong
(d) Fiction

Answer

Answer: (b) A waste


Question 13.
The kids in the old schooling pattern went home together
(a) In between classes
(b) During afternoon breaks
(c) During festivals
(d) At the end of the day

Answer

Answer: (d) At the end of the day


Question 14.
While inserting her homework in the proper slot, Margie was thinking about
(a) Desserts
(b) Vacation in Turkey
(c) Old schools
(d) Tommy

Answer

Answer: (c) Old schools


Question 15.
What did the teacher in the real book do?
(a) Teaches through computer
(b) Gives lessons online
(c) Taught and gave questions in person
(d) Mailed them the lesson

Answer

Answer: (c) Taught and gave questions in person


Question 16.
Who is the author of this lesson?
(a) Charles Dickens
(b) Isaac Asimov
(c) Milton
(d) None

Answer

Answer: (b) Isaac Asimov


Question 17.
How old is Margie?
(a) 10 years old
(b) 11 years old
(c) 12 years old
(d) 13 years old

Answer

Answer: (b) 11 years old


Question 18.
Why did Margie find the old schools interesting?
(a) because of the fun
(b) because of human teachers
(c) because of many friends
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 19.
What was the diffrence between old schools and modern schools/
(a) old schools had many friends and modern school had no fellows
(b) old schools had human teachers and modern schools had robots
(c) old schools had playgrounds and modern school had only computers
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 20.
How much time was taken to repair Tommy’s teacher?
(a) 15 days
(b) 25 days
(c) 20 days
(d) one month

Answer

Answer: (d) one month


Question 21.
What did the County Inspector do to help Margie?
(a) he reset the teacher to Margie’s level
(b) he changed the module
(c) changed the teacher
(d) changed the syllabus

Answer

Answer: (a) he reset the teacher to Margie’s level


Question 22.
Why did Margie’s mother call the County Inspector?
(a) to repair a leakage
(b) to talk to Margie
(c) to talk to Tommy
(d) to check the fault in Margie’s teacher in the Geography section

Answer

Answer: (d) to check the fault in Margie’s teacher in the Geography section


Question 23.
Who was the regular teacher who taught the lessons?
(a) human teacher
(b) computer teacher
(c) who teaches
(d) mechanical robot teacher who teaches Margie and Tommy

Answer

Answer: (d) mechanical robot teacher who teaches Margie and Tommy


Question 24.
Where did Tommy and Margie read various books?
(a) in the library
(b) in the school
(c) on a computer screen
(d) none

Answer

Answer: (c) on a computer screen


Question 25.
Where was Margie’s school?
(a) in a village
(b) in a city outskirt
(c) in her own house
(d) in a room in her house where a computer was set up

Answer

Answer: (d) in a room in her house where a computer was set up


Question 26.
Who was teaching the students in the modern era?
(a) a teacher
(b) parents
(c) computer
(d) a mechanical robot teacher

Answer

Answer: (d) a mechanical robot teacher


Question 27.
Where did Tommy find the book?
(a) in a public library
(b) in a library
(c) in his house
(d) on the roadside

Answer

Answer: (c) in his house


Question 28.
How old is Tommy?
(a) 10 years old
(b) 13 years old
(c) 15 years old
(d) 12 years old

Answer

Answer: (b) 13 years old


Question 29.
How many subjects are mentioned in this chapter
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 1

Answer

Answer: (b) 3


Question 30.
“Why would anyone write about school” -Who said this?
(a) Tommy
(b) Margie
(c) Mrs. Jones
(d) Blair

Answer

Answer: (b) Margie


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support