Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Prose - Unit 7 - Packing

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 7 – Packing

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 7 – Packing

Question 1.
What did the author forget to pack in the bag?
(a) tooth-brush
(b) tobacco box
(c) tooth-paste
(d) boots

Answer

Answer: (a) boots


Question 2.
What did George and Harris start the packing with?
(a) breaking a cup
(b) breaking a plate
(c) breaking ajar
(d) breaking a kettle

Answer

Answer: (a) breaking a cup


Question 3.
Who started packing the hampers ?
(a) Jerome K. Jerome.
(b) George
(c) Harris
(d) both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) both (b) and (c)


Question 4.
Who put his leg into the jam?
(a) Harris
(b) Montmorency
(c) George
(d) Jerome

Answer

Answer: (b) Montmorency


Question 5.
When Montmorency could get his highest aim accomplished, his
(a) Mood would get happiest
(b) His conceit becomes unbearable
(c) His anger becomes out of tolerance
(d) He becomes tired and sleepy

Answer

Answer: (b) His conceit becomes unbearable


Question 6.
Who is Montmorency?
(a) A cat
(b) A rat
(c) A dog
(d) A guinea pig

Answer

Answer: (c) A dog


Question 7.
When was the packing done ?
(a) at 12.50 a.m
(b) at 1.00 a.m
(c) at 1.30 a.m
(d) at 1.50 a.m

Answer

Answer: (a) at 12.50 a.m


Question 8.
Montmorency pretended that lemons were :
(a) rats
(b) rabbits
(c) cats
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) rats


Question 9.
What did the three friends toss for?
(a) packing
(b) butter
(c) beds
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) beds


Question 10.
What was the name of the dog?
(a) Tommy
(b) Jonny
(c) Taffy
(d) Montmorency

Answer

Answer: (d) Montmorency


Question 11.
Why did the author want to wake up at 6?
(a) He wanted to write some letters
(b) He wanted to pack again
(c) He wanted to buy a handkerchief
(d) He wanted to find his toothbrush

Answer

Answer: (a) He wanted to write some letters


Question 12.
What was the time when they were finally done with the packing?
(a) 12:50
(b) 10:30
(c) 11:30
(d) 11:50

Answer

Answer: (a) 12:50


Question 13.
Where did the author find the tooth-brush finally?
(a) inside a book
(b) inside a pocket
(c) inside a boot
(d) he did not find it

Answer

Answer: (c) inside a boot


Question 14.
Who was the worst packer according to Jerome?
(a) George
(b) Harris
(c) Montmorency
(d) All

Answer

Answer: (b) Harris


Question 15.
While packing things George and Harris did a few silly things, name them.
(a) broke a cup and upset almost everything
(b) squashed a tomatoe
(c) trod on butter and stepped on a banana
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 16.
What irritates Jerome K. Jerome the most?
(a) seeing other people doing packing
(b) seeing other people doing nothing
(c) going on a journey
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) seeing other people doing nothing


Question 17.
Who is the author of the lesson ‘ Packing’?
(a) Jerome K. Jerome
(b) George
(c) Harris
(d) Montmorency

Answer

Answer: (a) Jerome K. Jerome


Question 18.
What horrible idea struck Jerome’s mind after packing his bag?
(a) whether his toothbrush is packed or not
(b) boots are packed
(c) tobacco pouch is kept or not
(d) none

Answer

Answer: (a) whether his toothbrush is packed or not


Question 19.
What did Montmorency think the lemons to be?
(a) rats
(b) squirrels
(c) balls
(d) none

Answer

Answer: (a) rats


Question 20.
What was Montmorency’s contribution to the packing?
(a) made packing easier
(b) packing became quicker
(c) packing was worsened
(d) all

Answer

Answer: (c) packing was worsened


Question 21.
Who was irritating George and Harris?
(a) Jerome
(b) Montmorency
(c) Packing
(d) All

Answer

Answer: (b) Montmorency


Question 22.
Who were Jerome’s friends?
(a) Montmorency
(b) George and Harris
(c) None
(d) Can’t say

Answer

Answer: (b) George and Harris


Question 23.
Why did Jerome feel the need to reopen his bag?
(a) because he had packed his tobacco pouch in it
(b) because he forgot to pack toothbrush
(c) to find his boots
(d) none

Answer

Answer: (c) to find his boots


Question 24.
What did Jerome often forget to pack?
(a) his shirts
(b) boots
(c) toothbrush
(d) all

Answer

Answer: (b) boots


Question 25.
Who packed the hampers?
(a) Montmorency
(b) Jerome
(c) George and Harris
(d) All

Answer

Answer: (c) George and Harris


Question 26.
Who offered to do packing first?
(a) Montmorency
(b) George
(c) Harris
(d) Jerome

Answer

Answer: (d) Jerome


Question 27.
What was the name of the dog?
(a) Tommy
(b) Montmorency
(c) Tom
(d) Romy

Answer

Answer: (b) Montmorency


Question 28.
Who trod on the butter?
(a) George
(b) Harris
(c) Jerome
(d) All

Answer

Answer: (a) George


Question 29.
What does uncanny mean?
(a) strange
(b) mysterious
(c) difficult to explain
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 30.
Who was Montmorency?
(a) Jerome’s friend
(b) Jerome’s neighbour
(c) Jerome’s cousin
(d) Jerome’s pet dog

Answer

Answer: (d) Jerome’s pet dog


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support