Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Prose - Unit 9 - The Bond of Love

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 9 – The Bond of Love

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.  


 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 9 – The Bond of Love

Question 1.
How was Bruno fed at home?
(a) milk with a bottle
(b) with grass
(c) with fodder
(d) none

Answer

Answer: (a) milk with a bottle


Question 2.
What was the effect of barium carbonate on Bruno?
(a) he became paralysed
(b) he was vomiting
(c) he was breathing heavily
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 3.
What new name did the author’s wife give to Bruno?
(a) Dada
(b) Baba
(c) Bhaiya
(d) Ladla

Answer

Answer: (b) Baba


Question 4.
Barium carbonate was in the house to kill
(a) rats and mice
(b) dogs
(c) bears
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) rats and mice


Question 5.
Who did the bear become very attached to?
(a) the monkey
(b) the tiger
(c) two Alsatian dogs
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 6.
Who did the author present the sloth bear?
(a) his wife
(b) his son
(c) his daughter
(d) his friend

Answer

Answer: (a) his wife


Question 7.
What name was given to the sloth bear?
(a) Bruno his son his friend
(b)Trickle
(c) Timothy
(d) Nana

Answer

Answer: (a) Bruno


Question 8.
What did the author’s wife request the curator?
(a) to give her back her Baba
(b) to put Baba in a bigger cage
(c) to take care of Baba properly
(d) to give Baba rich food

Answer

Answer: (a) to give her back her Baba


Question 9.
What did the author’s son and the author advise his wife when Bruno was grown up?
(a) to sell him
(b) to leave him in the forest
(c) to give him to the zoo at Mysore
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) to give him to the zoo at Mysore


Question 10.
What was the author’s wife reaction when Baba was sent to the zoo?
(a) she would not eat anything
(b) she was inconsolable
(c) she wept and fretted
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 11.
Was the author’s wife succeeded in getting back Baba from the zoo?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not known

Answer

Answer: (a) Yes


Question 12.
Which zoo was Bruno kept in ?
(a) 87 km away at Mysore zoo
(b) in Bangalore
(c) in Karnatka
(d) none

Answer

Answer: (a) 87 km away at Mysore zoo


Question 13.
What was the name given to the bear
(a) Tinu
(b) Chiku
(c) Bruno
(d) Merino

Answer

Answer: (c) Bruno


Question 14.
What was Bruno’s changed name?
(a) Truno
(b) Cruno
(c) Baba
(d) None

Answer

Answer: (c) Baba


Question 15.
Where did Bruno sleep during his early young days?
(a) in a den ourtside house
(b) in the garden
(c) in the kitchen
(d) on the beds of the narrator’s family

Answer

Answer: (d) on the beds of the narrator’s family


Question 16.
What was the color of the bear?
(a) brown
(b) white
(c) black
(d) red

Answer

Answer: (c) black


Question 17.
Whom did the author get by accident?
(a) an animal
(b) a wild animal
(c) a sloth bear
(d) none

Answer

Answer: (c) a sloth bear


Question 18.
Who shot Bruno’s mother dead?
(a) narrator
(b) narrator’s son
(c) narrator’s wife
(d) one of narrator’s friend

Answer

Answer: (d) one of narrator’s friend


Question 19.
Who stood on his head in delight?
(a) narrator’s friend
(b) narrator’s son
(c) narrator
(d) Bruno,the bear

Answer

Answer: (d) Bruno,the bear


Question 20.
What provision was made at Bangalore to keep the animal?
(a) an island with all the needs for the animal
(b) a cage
(c) a forest
(d) a zoo

Answer

Answer: (a) an island with all the needs for the animal


Question 21.
What kind of pet Bruno was?
(a) loving and playful
(b) dangerous
(c) ferocious
(d) scary

Answer

Answer: (a) loving and playful


Question 22.
What made Bruno weak and paralysed/
(a) his disease
(b) eating less food
(c) eating vegetables
(d) drinking poison meant for rats

Answer

Answer: (d) drinking poison meant for rats


Question 23.
Whom did the narrator’s wife and son miss?
(a) their servant
(b) their dog
(c) the narrator
(d) the bear,Bruno

Answer

Answer: (d) the bear,Bruno


Question 24.
Why was Bruno Baba kept chained most of the times?
(a) he was growing too big
(b) he was becoming dangerous
(c) because of the tenants’ children
(d) none

Answer

Answer: (c) because of the tenants’ children


Question 25.
What were the farmers driving out from the fields?
(a) cows
(b) bears
(c) goats
(d) pigs

Answer

Answer: (d) pigs


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support