Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests - Moments - Unit 10 - The Beggar

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 10 – The Beggar

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 10 – The Beggar

Question 1.
Who was Olga?
(a) a beggar
(b) Sergei’s cook
(c) an advocate
(d) a wood chopper

Answer

Answer: (b) Sergei’s cook


Question 2.
What was Lushkoff in his earlier life?
(a) a village school teacher
(b) a student
(c) a Russian choir singer
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) a Russian choir singer


Question 3.
Who moved into another house?
(a) Lushkoff
(b) Olga
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) Sergei


Question 4.
What did Sergei give Lushkoff for chopping wood?
(a) a pound
(b) a dollar
(c) a frank
(d) a rouble

Answer

Answer: (d) a rouble


Question 5.
Who was Sergei?
(a) an advocate
(b) a teacher
(c) a lecturer
(d) none

Answer

Answer: (a) an advocate


Question 6.
What is the theme of the lesson?
(a) be kind
(b) don’t be kind
(c) kindness can transform anyone for the better
(d) all

Answer

Answer: (c) kindness can transform anyone for the better


Question 7.
Where did Sergei meet Lushkoff after two years?
(a) in his house
(b) in his maid’s house
(c) outside a theatre
(d) none

Answer

Answer: (c) outside a theatre


Question 8.
What was Lushkoff doing before begging?
(a) dancing
(b) singing
(c) teaching
(d) none

Answer

Answer: (b) singing


Question 9.
Why did Lushkoff agree to work for Sergai?
(a) Sergei trapped him
(b) because he was feeling ashamed
(c) because of his own pride
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 10.
How did Olga help the beggar?
(a) by giving him food
(b) giving him medicine
(c) by chopping wood for him
(d) none

Answer

Answer: (c) by chopping wood for him


Question 11.
Why was Lushkoff removed from the choir?
(a) due to his weakness
(b) due to his drunkenness
(c) weak body
(d) poor health

Answer

Answer: (b) due to his drunkenness


Question 12.
How much did money Sergei pay to the beggar for cutting wood?
(a) half a rouble
(b) 40 Copecks
(c) 35 Copecks
(d) 25 Copecks

Answer

Answer: (a) half a rouble


Question 13.
What did Sergei give to the beggar?
(a) food
(b) milk
(c) work to chop the wood
(d) none

Answer

Answer: (c) work to chop the wood


Question 14.
How much did Lushkoff earn per month working as a notary?
(b) twenty roubles
(d) twenty-five roubles
(c) thirty roubles
(d) thirty-five roubles

Answer

Answer: (d) thirty-five roubles


Question 15.
What was the name of the beggar?
(a) Olga
(b) Lushkoff
(c) Sergei
(d) none of the above

Answer

Answer: (b) Lushkoff


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support