Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests - Moments - Unit 9 - The Accidental Tourist

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 9 – The Accidental Tourist

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.  


 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 9 – The Accidental Tourist

Question 1.
The author had joined the frequent flyer programme of :
(a) Boston Airways
(b) French Airways
(c) British Airways
(d) American Airways

Answer

Answer: (c) British Airways


Question 2.
What type of man was Bill Bryson?
(a) determined
(b) easily confused
(c) sure
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) easily confused


Question 3.
What was Bill doing when he was crushed under a scat?
(a) leaning to tic his laces
(b) searching a coin
(c) reading a piece of paper
(d) learning aimlessly

Answer

Answer: (a) leaning to tie his laces


Question 4.
What did bill Bryson drop on a sweet lady sitting beside him on an air journey?
(a) soft drink
(b) tea
(c) coffee
(d) dishes

Answer

Answer: (a) soft drink


Question 5.
Who was along with Bill Bryson when he disgorged all the things on the road??
(a) son
(b) wife
(c) daughter
(d) friend

Answer

Answer: (b) wife


Question 6.
Name the things Bill forgets in the lesson.
(a) zip his bag
(b) lavatory in the cinema
(c) room number in the hotel
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 7.
What did Bryson often forget in the cinema?
(a) seat number
(b) name of movie
(c) lavatory
(d) none

Answer

Answer: (c) lavatory


Question 8.
What was Bill unable to find in the cinema?
(a) seat number
(b) lavatory in the cinema
(c) wallet
(d) none

Answer

Answer: (b) lavatory in the cinema


Question 9.
What does the title of the story speak?
(a) accidents caused by the writer
(b) accidental tours by the writer
(c) places visited by the writer accidentally
(d) None

Answer

Answer: (a) accidents caused by the writer


Question 10.
Why did Bill’s wife ask the children “Take the lids off the food for Dad”?
(a) to tell that the children are better than Bill
(b) to demoralise Bill
(c) to make fun of bIll
(d) they did it better than their dad

Answer

Answer: (d) they did it better than their dad


Question 11.
Why was Bill behaving strangely before his wife?
(a) because his finger was cut
(b) his finger was struck into the zip
(c) his finger was bleeding
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 12.
What kind of a story is this?
(a) moral based
(b) humorous
(c) serious
(d) none

Answer

Answer: (b) humorous


Question 13.
What name did he tell the hotel clerk at Australia in place of Bill Bryson by mistake?
(a) Bill Coyte
(b) W. Bryson
(c) Bill Cock
(d) None

Answer

Answer: (b) W. Bryson


Question 14.
What made his teeth blue while writing?
(a) blueberries
(b) blue color
(c) leaking ink of the pen
(d) all

Answer

Answer: (c) leaking ink of the pen


Question 15.
What came out of the bag when the zip gave way?
(a) newspaper cutting
(b) magazines
(c) english money
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support