Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 1 - How the Camel Got His Hump

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 1 – How the Camel Got His Hump

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 1 – How the Camel Got His Hump

Question 1.
How did the Djinn know the horse was complaining against the camel?
(a) The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because he said that it had long legs and a long neck.
(b) The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because he knew he disliked the camel.
(c) The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because he always got complaints about the camel from others.
(d) The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because the camel had already told him about the fight they had had.

Answer

Answer: (a) The Djinn knew that the horse was complaining against the camel because he said that it had long legs and a long neck.


Question 2.
The camel said, “Humph” repeatedly. How did it affect him?
(a) He did not have to work like others.
(b) All others became friends with him.
(c) His back suddenly grew a lump.
(d) He was asked to leave the desert.

Answer

Answer: (c) His back suddenly grew a lump.


Question 3.
The Ox asked the Camel
(a) to run away from the desert
(b) to fetch and carry
(c) to obey the man
(d) to plough the field

Answer

Answer: (d) to plough the field


Question 4.
Man called the Horse, the Dog and the Ox together and asked them
(a) to force the Camel to work
(b) to work double-time
(c) to go to the Djinn
(d) to hold a panchayat

Answer

Answer: (b) to work double-time


Question 5.
The Camel
(a) laughed at the panchayat and said “Humph”
(b) didn’t come to the panchayat
(c) came to the panchayat and begged pardon
(d) threatened the members of the panchayat

Answer

Answer: (a) laughed at the panchayat and said “Humph”


Question 6.
The Djinn came to the Panchayat
(a) with a loud noise
(b) riding on a horse
(c) rolling in the dust
(d) coming down from the sky above

Answer

Answer: (c) rolling in the dust


Question 7.
Camel lived in the Howling Desert because
(a) he loved the desert
(b) he could eat thorns and pickles
(c) he didn’t want to work for man
(d) he was hiding himself from other animals

Answer

Answer: (c) he didn’t want to work for man


Question 8.
The Dog went to the Camel
(a) barking
(b) with a stick
(c) running
(d) with a can of water

Answer

Answer: (b) with a stick


Question 9.
When the Djinn went to the Camel
(a) the Camel obeyed him at once
(b) asked him to go away
(c) the Camel asked him why he had come
(d) the Camel went on looking at his own reflection in the water

Answer

Answer: (d) the Camel went on looking at his own reflection in the water


Question 10.
Why did the camel live in the middle of the desert?
(a) The camel lived in the desert because his parents lived there.
(b) The camel lived in desert because he loved the place.
(c) The camel lived in the desert because he worked there.
(d) The camel lived in the desert because he did not want to work.

Answer

Answer: (d) The camel lived in the desert because he did not want to work.


Question 11.
What made the dog, the horse and the ox very angry?
(a) The dog, the horse, and the ox got angry because they were asked to take rest.
(b) The dog, the horse, and the ox got angry because they disliked one another’s company and were asked to work together.
(c) The dog, the horse, and the ox got angry because the camel didn’t work so they had to work double-time.
(d) The dog, the horse, and the ox got angry because they were asked to leave the desert.

Answer

Answer: (c) The dog, the horse, and the ox got angry because the camel didn’t work so they had to work double-time.


Question 12.
The camel was looking at this own reflection in the pool. What does it suggest to you about the camel?
(a) It suggests that the camel loved wasting time.
(b) It suggests that the camel disliked himself.
(c) It suggests that the camel was proud of his looks.
(d) It suggests that the camel was getting ready to for a party.

Answer

Answer: (c) It suggests that the camel was proud of his looks.


Question 13.
“…he has never yet learnt to behave”. In the light of this, what is the writer’s opinion about the camel?
(a) The camel is very obedient.
(b) The camel is very hard working.
(c) The camel is still a lazy animal.
(d) The camel fights with others.

Answer

Answer: (c) The camel is still a lazy animal.


Question 14.
What tasks, do you think, were assigned to the dog and the ox?
(a) The dog was asked to fetch things and the ox to plough fields.
(b) The dog and the ox were asked to trot and to play.
(c) The dog and the ox were asked to take rest.
(d) They were asked to dance.

Answer

Answer: (a) The dog was asked to fetch things and the ox to plough fields.


Question 15.
Who complained against the camel to the Djinn ?
(a) the Man
(b) the Ox and the Horse
(c) the Dog and the Ox
(d) the Horse and the Dog

Answer

Answer: (b) the Ox and the Horse


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support