Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 2 - Children at Work

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 2 – Children at Work

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 2 – Children at Work

Question 1.
“ I only take ____ foo(d)”
(a) Used
(b) Leftover
(c) Untouched
(d) Covered

Answer

Answer: (c) Untouched


Question 2.
Did he have money to buy the ticket?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (b) No


Question 3.
Who was fighting over a banana leaf?
(a) Goats
(b) Velu and Jaya
(c) Velu and a goat
(d) Jaya and a goat

Answer

Answer: (a) Goats


Question 4.
Velu got into the train
(a) with a ticket for Chennai Central
(b) without a cricket
(c) and was caught by the TTI
(d) and got safely to the Chennai central because he had a ticket

Answer

Answer: (b) without a cricket


Question 5.
Jaya recognised at once that
(a) Velu was hungry
(b) she had seen Velu earlier
(c) Velu was a run-away from home
(d) Velu was looking for her

Answer

Answer: (c) Velu was a run-away from home


Question 6.
Velu had run away from home because
(a) there was no food at home
(b) there was no work in the village
(c) he was an orphan
(d) he could not stand his father’s beatings

Answer

Answer: (d) he could not stand his father’s beatings


Question 7.
Velu ran after Jaya because
(a) he had no idea where to go
(b) he had liked the girl
(c) Jaya had asked him to do so
(d) he wanted to give jaya to police

Answer

Answer: (a) he had no idea where to go


Question 8.
Jaya had to drag Velu to the other side because
(a) he was a disabled person
(b) he kept hesitating to cross
(c) Velu was her younger brother
(d) she did not want to lose Velu

Answer

Answer: (b) he kept hesitating to cross


Question 9.
What did they do with all the stuff?
(a) Sell it to a factory
(b) Sell it to Jam Bazaar Maggu
(c) Sell it to Mam Bazaar Jaggu
(d) Sell it to Jam Bazaar Jaggu

Answer

Answer: (d) Sell it to Jam Bazaar Jaggu


Question 10.
What work had Velu done before?
(a) Ragpicking
(b) Cow gazing at farm
(c) In a factory
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) Cow gazing at farm


Question 11.
Velu reached Chennai Central
(a) to meet Jaya
(b) having run away from home
(c) because he had got a job there
(d) to see Chennai

Answer

Answer: (b) having run away from home


Question 12.
The scene of the railway platform reminded Velu
(a) of the village fair
(b) of the Kumbh Mela
(c) that this city was so different from his village
(d) that he was alone in the big crowd

Answer

Answer: (a) of the village fair


Question 13.
What were the huts made of?
(a) Metal sheets
(b) Tyres and bricks
(c) Wood and plastic
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 14.
What did Velu feel when he was on the platform?
(a) Good and relaxed
(b) Refreshed and active
(c) Miserable but active
(d) Miserable and exhausted

Answer

Answer: (d) Miserable and exhausted


Question 15.
How old was Velu?
(a) Ten
(b) Eleven
(c) Twelve
(d) Fourteen

Answer

Answer: (b) Eleven


Question 16.
“ The girl grinned and pointed at a huge building.” Which building did she point at?
(a) The stores
(b) Central station
(c) Sri Rajarajeshwari Prasanna Kalyana Mandapam
(d) Central Jail

Answer

Answer: (d) Central Jail


Question 17.
“ If you stand around in the middle of the road like that, you’ll be_____.”
(a) Chutney
(b) Salad
(c) Vanished
(d) A shake

Answer

Answer: (a) Chutney


Question 18.
Why did he decide to follow the strange girl?
(a) He liked her
(b) He wanted work
(c) He had nowhere else to go
(d) All of the Above

Answer

Answer: (c) He had nowhere else to go


Question 19.
Did Velu get enough sleep on the train?
(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (b) No


Question 20.
What was the girl wearing?
(a) Dress
(b) Frock
(c) Banian
(d) Shirt and pants

Answer

Answer: (c) Banian


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support