Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- It So Happened - Unit 3 - The Selfish Giant

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 3 – The Selfish Giant

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – It So Happened – Unit 3 – The Selfish Giant

Question 1.
“He was really very _____ for what he had done”
(a) Guilty
(b) Sorry
(c) Ashamed
(d) Sad

Answer

Answer: (b) Sorry


Question 2.
For how many years had he been away?
(a) One
(b) Five
(c) Seven
(d) Nine

Answer

Answer: (c) Seven


Question 3.
From where did the children creep in?
(a) Through a hole in the wall
(b) Through the door
(c) Through a window
(d) By climbing the wall

Answer

Answer: (a) Through a hole in the wall


Question 4.
The Giant thought that the children in his garden were
(a) playful
(b) dirty
(c) beautiful
(d) trespassers

Answer

Answer: (d) trespassers


Question 5.
He was selfish because he thought that his garden
(a) was a rare beauty
(b) was for him only
(c) was not for spring
(d) for the little boy

Answer

Answer: (b) was for him only


Question 6.
The Nature was unhappy with the giant because
(a) he would not allow the children
(b) he would not water the plants properly to play
(c) he was very cruel
(d) he loved cold and frost

Answer

Answer: (a) he would not allow the children


Question 7.
In the selfish giant’s garden there was always
(a) summer
(b) spring
(c) autumn
(d) winter

Answer

Answer: (d) winter


Question 8.
The sweet music which the giant heard was of
(a) king’s musicians
(b) a piano
(c) a wind instrument
(d) a little linnet

Answer

Answer: (d) a little linnet


Question 9.
The trees had covered themselves with blossoms once again because of the
(a) weather
(b) Giant
(c) children
(d) spring

Answer

Answer: (c) children


Question 10.
The little boy could not climb the tree because he
(a) was afraid
(b) was too small
(c) was lame
(d) found that the tree was too high

Answer

Answer: (b) was too small


Question 11.
The little boy did not run from there because
(a) he was too small to run
(b) he was not afraid of the Giant
(c) he did not see the Giant
(d) he wanted to challenge the Giant

Answer

Answer: (c) he did not see the Giant


Question 12.
“ He did not hate the ______ now”
(a) Children
(b) Giant
(c) Winter
(d) Garden

Answer

Answer: (c) Winter


Question 13.
The children stopped their games to
(a) look at the beauty
(b) eat fruit in the garden
(c) pick beautiful flowers
(d) listen to the birds

Answer

Answer: (d) listen to the birds


Question 14.
The Giant was angry when he saw
(a) the wall broken
(b) the trees fallen
(c) the children playing
(d) the birds singing

Answer

Answer: (c) the children playing


Question 15.
How many peach-trees were there in his garden?
(a) Ten
(b) Eleven
(c) Twelve
(d) Fourteen

Answer

Answer: (c) Twelve


Question 16.
Who is the writer of the story “The Selfish Giant”?
(a) Rudyard Kipling
(b) Oscar Wilde
(c) T.S. Eliot
(d) Paulo Coelho

Answer

Answer: (b) Oscar Wilde


Question 17.
Why did the Autumn not give golden fruit to the Giant’s garden?
(a) There were no children
(b) There were huge walls
(c) There was a notice board
(d) The Giant was too selfish

Answer

Answer: (d) The Giant was too selfish


Question 18.
Which colour was the hail dressed in?
(a) White
(b) Grey
(c) Silver
(d) Black

Answer

Answer: (b) Grey


Question 19.
What did Frost do?
(a) Covered the grass with white cloak
(b) Painted the trees silver
(c) Roared all day about the garden
(d) Rattle on the roof of the castle

Answer

Answer: (b) Painted the trees silver


Question 20.
What did the Snow do?
(a) Covered the grass with white cloak
(b) Painted the trees silver
(c) Roared all day about the garden
(d) Rattle on the roof of the castle

Answer

Answer: (a) Covered the grass with white cloak


Question 21.
Why did the flower slip back into the ground?
(a) On seeing the high walls
(b) On seeing the empty garden
(c) On seeing the Giant
(d) On seeing the notice-board

Answer

Answer: (d) On seeing the notice-board


Question 22.
Which season was it in the garden when it was spring all over the country?
(a) Summer
(b) Winter
(c) Spring
(d) Autumn

Answer

Answer: (b) Winter


Question 23.
Where else did the children try to play?
(a) Other gardens
(b) Home
(c) Road
(d) Bridge

Answer

Answer: (c) Road


Question 24.
When did the people notice the giant playing with children?
(a) While going to the market
(b) At twelve o’ clock
(c) Both a and b
(d) They never noticed them

Answer

Answer: (c) Both a and b


Question 25.
What gestures of the boy enlightened the Giant?
(a) Hug
(b) Kiss
(c) Crying
(d) Both a and b

Answer

Answer: (d) Both a and b


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support