Monday, 22 February 2021

CBSE Class 11 Accountancy - MCQ and Online Tests - Unit 13 - Computerised Accounting System

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 13 – Computerized Accounting System

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 13 – Computerised Accounting System

Question 1.
Ram want to install a computerised accounting system but his budget is low. Which software he should opt for
(a) Ready to use Software
(b) Customized Software
(c) Tailor-made Software
(d) He can buy any of above, all cost same

Answer

Answer: (a) Ready to use Software


Question 2.
A software must be easy toЕЕ.
(a) Install
(b) Adapt
(c) Understand
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 3.
What are the types of a computerized accounting system.
(a) Ready to use Software
(b) Customized Software
(c) Tailor-made Software
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 4.
What is the advantages of tailor-made software.
(a) These are ready made softwares
(b) Low cost
(c) High secrecy of data
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) High secrecy of data


Question 5.
What are the factors to be considered while source accounting software?
(a) Flexibility
(b) Adaptability
(c) Interest of management
(d) Both a & B

Answer

Answer: (d) Both a & B


Question 6.
What are the features of a computerized accounting system.
(a) It facilitates off-line input and storage of accounting data
(b) This system never fails
(c) It generates a print-out of purchase and sale invoices
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) It generates a print-out of purchase and sale invoices


Question 7.
If an organisation want to develop a computerised accounting system according to its need as the business of organisation is complex. Which software it should opt for
(a) Ready to use Software
(b) Customized Software
(c) Tailor-made Software
(d) Any of above

Answer

Answer: (c) Tailor-made Software


Question 8.
What are the features of computerized accounting software?
(a) storage of accounting data and on-line input
(b) instantly produces different reports
(c) group different account
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 9.
The ЕЕЕ.of a vendor is also an important factor to consider while opting for a computerized accounting software
(a) Level of profit
(b) Honesty
(c) Capability
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Level of profit


Question 10.
What is not an advantages of a computerized accounting system.
(a) High Speed
(b) High Reliability
(c) Reduced training cost
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Reduced training cost


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support