Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Snapshot - Unit 7 - Birth

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 7 – Birth

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

 


 

 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 7 – Birth

Question 1.
After trying for fifteen minutes, Andrew felt ________.
(a) accomplished
(b) hopeful
(c) hopeless
(d) confident

Answer

Answer: (c) hopeless


Question 2.
Why did Andrew get oblivious to all the work he had done in Blaenelly?
(a) Because he got all hopeless
(b) Because he did something extraordinary that night
(c) Because he was leaving Blaenelly
(d) Because he got tired

Answer

Answer: (b) Because he did something extraordinary that night


Question 3.
What does the author refer to as ‘a miracle’?
(a) Life getting into the stillborn
(b) Morgan family welcoming a child
(c) Susan getting consciousness
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Life getting into the stillborn


Question 4.
Why did the child become slippery in Andrew’s hand?
(a) Because of atmosphere in the room
(b) Because Andrew was losing his focus
(c) Because of constant juggling between waters
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Because of constant juggling between waters


Question 5.
How was the newborn child?
(a) Healthy
(b) Lifeless
(c) Underweight
(d) Anaemic

Answer

Answer: (b) Lifeless


Question 6.
After how many years were Joe and Susan blessed with a child?
(a) Ten years
(b) One year
(c) Five years
(d) Twenty years

Answer

Answer: (d) Twenty years


Question 7.
What all things did Andrew use in the treatment?
(a) Hot and cold water
(b) Basins and towels
(c) A blanket
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 8.
What did Andrew conclude from the whiteness of the child?
(a) That he was dead
(b) That he suffered from lack of oxygen
(c) That he should be taken to hospital
(d) That Andrew couldn’t save him

Answer

Answer: (b) That he suffered from lack of oxygen


Question 9.
In the dilemma he faced, what did Andrew do?
(a) Check upon Susan first
(b) Check upon the child first
(c) Ran away
(d) Left it to handle to the midwife

Answer

Answer: (a) Check upon Susan first


Question 10.
Birth of Susan’s child was a turning point in Dr. Andrew’s life. Do you agree?
(a) Absolutely
(b) Not at all
(c) Partially
(d) Not clear from the story

Answer

Answer: (a) Absolutely


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support