Monday, 22 February 2021

CBSE Class 11 Business Studies - MCQ and Online Tests - Unit 5 - Emerging Modes of Business

CBSE Class 11 Business Studies – MCQ and Online Tests – Unit 5 – Emerging Modes of Business

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 Business Studies – MCQ and Online Tests – Unit 5 – Emerging Modes of Business

Question 1.
The payment mechanism typical to e-business
(a) Credit and Debit Cards
(b) Cash on Delivery (CoD)
(c) Cheques
(d) e-Cash

Answer

Answer: (a) Credit and Debit Cards


Question 2.
e-commerce does not include
(a) A business?s interactions with its customers
(b) Interactions among the various departments within the business
(c) A business?s interactions with its suppliers
(d) Interactions among the geographically dispersed units of the business

Answer

Answer: (b) Interactions among the various departments within the business


Question 3.
Which method is very popular for making online transactions?
(a) Credit Card
(b) All of these
(c) Net banking
(d) Debit Card

Answer

Answer: (d) All of these


Question 4.
____________ refers to contracting out some of its activities to a third party which were earlier performed by the organisation.
(a) BPO
(b) E-Commerce
(c) Outsourcing
(d) E-Banking

Answer

Answer: (c) Outsourcing


Question 5.
Under what method payment is made at the time of physical delivery of goods
(a) Cash on delivery
(b) Debit card payment
(c) Credit card payment
(d) Prepaid amount

Answer

Answer: (a) Cash on delivery


Question 6.
It is not an application of e-business
(a) Contract R&D
(b) Online trading
(c) Online procurement
(d) Online bidding

Answer

Answer: (a) Contract R&D


Question 7.
A Call Centre handles
(a) Both customer facing and back-end business
(b) Both voice based and non-voice based business
(c) Only out-bound voice based business
(d) Only in bound voice based business

Answer

Answer: (a) Both customer facing and back-end business


Question 8.
Outsourcing
(a) Includes off shoring
(b) Restricts only to the contracting out of Information Technology Enabled Services (ITES)
(c) Restricts only to the contracting out of non-core business processes
(d) Includes contracting out of manufacturing and R&D as well as service processes ? both core and non-core ? but restricts only to domestic territory

Answer

Answer: (a) Includes off shoring


Question 9.
Here, parties involved in the electronic transactions are from within a given business firm, hence, the name is ________
(a) Intra-C Commerce
(b) Intra-D Commerce
(c) Intra-B Commerce
(d) Intra-A Commerce

Answer

Answer: c) Intra-B Commerce


Question 10.
Both Sellers and buyers are business firms, under ___type of e-commere transaction
(a) B2B Commerce
(b) C2B Commerce
(c) B2C Commerce
(d) C2C Commerce

Answer

Answer: (a) B2B Commerce


Question 11.
Complaint lodged by a customer at the company?s call centre is _______ type of e-business transaction.
(a) C2C Commerce
(b) C2B Commerce
(c) B2C Commerce
(d) B2B Commerce

Answer

Answer: (b) C2B Commerce


Question 12.
Both buyers and sellers are customers under_______ type of e-business transaction
(a) C2C Commerce
(b) B2C Commerce
(c) C2B Commerce
(c) B2B Commerce

Answer

Answer: (a) C2C Commerce


Question 13.
India is the preferred destination for BPO because of ____________
(a) Tax Free Zone for BPOs
(b) Cheap People
(c) Cheap Manpower
(d) Poor conditions

Answer

Answer: (c) Cheap Manpower


Question 14.
Out of e-commerce and e-business, which is a broader term?
(a) None of these
(b) both e-business and e-commerce are same thing
(c) e-commerce
(d) e-business

Answer

Answer: (d) e-business


Question 15.
____transactions have business firms at one end and its customers on the other end.
(a) C2B Commerce
(b) B2C Commerce
(c) B2B Commerce
(d) C2C Commerce

Answer

Answer: (b) B2C Commerce


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support