Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Snapshot - Unit 4 - Albert Einstein at School

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 4 – Albert Einstein at School

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 4 – Albert Einstein at School

Question 1.
What was the name of Albert Einstein’s cousin?
(a) Yuri
(b) Koch
(c) Elsa
(d) Braun

Answer

Answer: (c) Elsa


Question 2.
Why was Einstein summoned by the head teacher?
(a) To ask him to leave the school
(b) To punish him for bad work
(c) To reward him for his work
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) To ask him to leave the school


Question 3.
How much did the doctor charge from Albert?
(a) Asked Albert to invite Yuri for a meal
(b) Asked Albert to invite him for a meal
(c) His consultation fees
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Asked Albert to invite Yuri for a meal


Question 4.
What was the name of Albert Einstein’s cousin?
(a) Yuri
(b) Koch
(c) Elsa
(d) Braun

Answer

Answer: (c) Elsa


Question 5.
“I’ll never go back to that place.” Which place is Albert referring to?
(a) His home in Milan
(b) His school
(c) His room in quarter of Munich
(d) Berlin

Answer

Answer: (b) His school


Question 6.
For how long was Albert supposed to stay away from school as per the certificate?
(a) One month
(b) Two months
(c) Six months
(d) Three months

Answer

Answer: (c) Six months


Question 7.
Why did Albert feel that ‘the medical certificate was burning a hole in his pocket’?
(a) Because it had cost him money
(b) Because it proved to be of no use
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both (a) and (b)


Question 8.
Who helped Albert in finding a doctor who would help him in fulfilling his plan to leave the school?
(a) His father
(b) Elsa
(c) Yuri
(d) No one

Answer

Answer: (c) Yuri


Question 9.
How did Albert Einstein plan to leave the school?
(a) By getting a certificate of nervous breakdown from a doctor
(b) By running away
(c) By calling his father to help him out of school
(d) By asking the head teacher

Answer

Answer: (a) By getting a certificate of nervous breakdown from a doctor


Question 10.
According to Einstein, what was a good enough reason(s) to study something?
(a) It has to be a part of curriculum
(b) When the reader was forced to study
(c) If the reader likes it
(d) All of the above

Answer

Answer: (c) If the reader likes it


Question 11.
Albert was __________ about his appointment with the doctor.
(a) worried
(b) thrilled
(c) annoyed
(d) passive

Answer

Answer: (a) worried


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support