Monday, 22 February 2021

CBSE Class 11 Accountancy - MCQ and Online Tests - Unit 4 - Recording of Transactions 2

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 4 – Recording of Transactions 2

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 4 – Recording of Transactions 2

Question 1.
Return of goods by a customer is recorded in-
(a) Purchase book
(b) Sales book
(c) Sales return book
(d) Purchase return book.

Answer

Answer: (c) Sales return book


Question 2.
Income tax is treated as-
(a) Business Expense
(b) Direct Expense
(c) Personal Expense
(d) Indirect Expense.

Answer

Answer: (d) Indirect Expense.


Question 3.
The first book of original entry is-
(a) Journal
(b) Ledger
(c) Trial Balance
(d)None of these.

Answer

Answer: (b) Ledger


Question 4.
A cheque on which two parallel lines are drawn in the left top corner is called –
(a) Bearer cheque
(b) Traveller’s cheque
(c) Account payee cheque
(d) None of these.

Answer

Answer: (c) Account payee cheque


Question 5.
Cash purchase of goods is recorded in-
(a) Purchase book
(b) Sales book
(c) Cash – book
(d) None of these.

Answer

Answer: (c) Cash – book


Question 6.
Credit purchase of furniture shall be recorded in-
(a) Purchase book
(b) Journal book
(c) Cash – book
(d) None of these.

Answer

Answer: (b) Journal book


Question 7.
Who prepares a debit note-
(a) Seller
(b) Purchaser
(c) Cashier
(d) None of these.

Answer

Answer: (b) Purchaser


Question 8.
‘Drawings’ falls under which account-
(a) Personal account
(b) Real account
(c) Nominal account
(d) None of these.

Answer

Answer: (a) Personal account


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support