Thursday, 28 January 2021

CBSE Class 12 English - MCQ and Online Tests - vistas - Unit 6 - On the Face of it

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – vistas – Unit 6 – On the Face of it

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – vistas – Unit 6 – On the Face of it

Question 1.
The gate to Mr Lamb’s house is
(a) always shut
(b) heavily guarded
(c) barricaded
(d) always open

Answer

Answer: (d) always open


Question 2.
The terrible woman said about Derry that it was a face———-
(a) no one could love
(b) everyone could love
(c) only a mother could love
(d) kids would be scared of

Answer

Answer: (c) only a mother could love


Question 3.
What ate Derry’s face away?
(a) Mites
(b) Disease
(c) An accident
(d) Acid

Answer

Answer: (d) Acid


Question 4.
What complex does Derry suffer from?
(a) Superiority
(b) oedipus
(c) inferiority
(d) All these

Answer

Answer: (c) inferiority


Question 5.
How old is Derry?
(a) 13
(b) 14
(c) 15
(d) 16

Answer

Answer: (b) 14


Question 6.
Mr. Lambfeels one must——-
(a) survive
(b) struggle with disability
(c) live fully
(d) look for sympathy

Answer

Answer: (c) live fully


Question 7.
Mr Lamb says. it’s all __ , Beauty and the Beast.
(a) relative
(b) unimportant
(c) God’s Grace
(d) destiny

Answer

Answer: (a) relative


Question 8.
If Derry didn’t go back, he was scared ___
(a) Mr Lamb would not let him in
(b) Mr Lamb would make other friends
(c) he wouldn’t be able to pick crabapples
(d) he’d never go anywhere in the world again

Answer

Answer: (d) he’d never go anywhere in the world again


Question 9.
‘Why is one green growing plant called a ___ and another a flower?’ asks Mr Lamb
(a) thorn
(b) grass
(c) weed
(d) fruit

Answer

Answer: (c) weed


Question 10.
Derry is ___ when Mr Lamb welcomes him to his garden repulsed
(a) surprised
(b) angry
(c) happy
(d) curious

Answer

Answer: (a) surprised


Question 11.
Mr Lamb felt the name children called him by——
(a) suited him
(b) did not suit him
(c) was outrageous
(d) was disgusting

Answer

Answer: (a) suited him


Question 12.
Derry felt Mr Lamb said ___ things
(a) peculiar
(b) sad
(c) funny
(d) profound

Answer

Answer: (a) peculiar


Question 13.
Derry didn’t like people
(a) being friendly
(b) being afraid of him
(c) being affectionate
(d) being sympathetic

Answer

Answer: (b) being afraid of him


Question 14.
One side of Derry’s face was ___
(a) marred by scars
(b) had spots
(c) was darker
(d) burnt by acid

Answer

Answer: (b) had spots


Question 15.
Why did Derry always find a vacant place to live?
(a) he liked to be alone
(b) was scared of people
(c) because of inferiority complex as he had a burnt face
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 16.
How far is Derry’s house from Mr Lamb’s?
(a) A mile
(b) 2 miles
(c) 3 miles
(d) 4 miles

Answer

Answer: (c) 3 miles


Question 17.
The boy’s name is __ but he prefers
(a) Dennis
(b) Derek
(c) Derham
(d) Derrain

Answer

Answer: (b) Derek


Question 18.
In what sense was friendship between Lamb and Derry was fruitful?
(a) he gave him fruit to eat
(b) his maturity
(c) both were good companions and Lamb’s mature experiences and words helped Derry to have a positive view of life
(d) none

Answer

Answer: (c) both were good companions and Lamb’s mature experiences and words helped Derry to have a positive view of life


Question 19.
Mr Lamb believed that Derry wanted to turn back because of he ___
(a) he had been caught
(b) he was ugly
(c) he was afraid of Mr Lamb
(d) he had something to hide

Answer

Answer: (c) he was afraid of Mr Lamb


Question 20.
Mr. Lamb claimed he had ______ friends
(a) hundreds of
(b) no
(c) two or three
(d) a couple of

Answer

Answer: (a) hundreds of


Question 21.
Why did Derry enter Mr Lamb’s garden?
(a) He wanted to see the flowers
(b) He wanted to see the bees
(c) He wanted to steal crabapples
(d) Out of curiosity

Answer

Answer: (d) Out of curiosity


Question 22.
Mr Lamb changed the subject and started talking about ___
(a) apple picking
(b) bees singing
(c) beauty and the beast
(d) his tin leg

Answer

Answer: (a) apple picking


Question 23.
Derry entered Mr Lamb’s garden by __
(a) climbing over the wall
(b) climbing through the window
(c) walked in through the open gate
(d) walking in stealthily

Answer

Answer: (a) climbing over the wall


Question 24.
What did Mr. Lamb tell about himself?
(a) he had a tin leg
(b) still he was happy
(c) he never mind even if children teased him
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 25.
What did Derry learn from the fairy tale?
(a) how to look beautiful
(b) how to make friends
(c) learnt to love and appreciate himself
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support