Thursday, 28 January 2021

CBSE Class 12 English - MCQ and Online Tests - vistas - Unit 7 - Evans Tries an O-level

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – vistas – Unit 7 – Evans Tries an O-level

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – vistas – Unit 7 – Evans Tries an O-level

Question 1.
Governorswitched on the receiver at ___
(a) 9:00 am
(b) 9:10 am
(c) 9:20 am
(d) 9:30 am

Answer

Answer: (b) 9:10 am


Question 2.
At 11:22 __ minutes before the examination was to be over Jackson called Stephens telling him that the Governor wanted to speak with him
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

Answer

Answer: (b) 3


Question 3.
Evans is told about the corrections on ___ by McLeery
(a) page three, line fifteen
(b) page three, line nine
(c) page two, line twelve
(d) page two, line fifteen

Answer

Answer: (a) page three, line fifteen


Question 4.
McLeery directed the superintendent to lead him towards ___
(a) Radcliff Hospital
(b) Elsfield Way
(c) Broad Street
(d) Oxford Lane

Answer

Answer: (b) Elsfield Way


Question 5.
The examination started at ——-
(a) 9:15 am
(b) 9:25 am
(c) 9:35 am
(d) 9:45 am

Answer

Answer: (b) 9:25 am


Question 6.
Carter tells Governor that he had left Evans at __
(a) Radcliff Hospital
(b) Broad Street
(c) St. Mary’s Mag
(d) Elsfield Way

Answer

Answer: (a) Radcliff Hospital


Question 7.
The Index number was ___
(a) 303
(b) 313
(c) 323
(d) 333

Answer

Answer: (b) 313


Question 8.
McLeery said he was suffering from ___
(a) diabetes
(b) cough
(c) piles
(d) cold

Answer

Answer: (c) piles


Question 9.
The wounded man in the cell was ___
(a) McLeery
(b) Jackson
(c) Stephens
(d) Evans

Answer

Answer: (d) Evans


Question 10.
The Governor had got Evans cell ___ because he did not want to take chances with Evans, the master planner.
(a) bugged
(b) guarded
(c) watched
(d) locked

Answer

Answer: (a) bugged


Question 11.
The Secretary agreed to make an arrangement of a person from ___ to act as an invigilator
(a) St. Agnes Mags
(b) St. Francis Mags
(c) St. Mary Mags
(d) St. Xavier Mags

Answer

Answer: (c) St. Mary Mags


Question 12.
The names of the officers who visited Evans before the examination were ___
(a) Jackson and Stephens
(b) Jackson and Bell
(c) Jackson and Carter
(d) Carter and Bell

Answer

Answer: (a) Jackson and Stephens


Question 13.
The police laid their hands on Evans in a hotel named ___
(a) the Lion’s Den
(b) Lion’s Cage
(c) the Golden Lion
(d) the Golden Web

Answer

Answer: (c) the Golden Lion


Question 14.
Evans’ tutor wished him good luck one day before the examination on ___
(a) February 10
(b) June 7
(c) July 11
(d) November 17

Answer

Answer: (b) June 7


Question 15.
‘Evans Tries an O Level is a ___the criminal and the jail authorities
(a) the narration of
(b) satire of
(c) battle of wits between
(d) tragic conflict between

Answer

Answer: (c) battle of wits between


Question 16.
What information did the governor receive from the detective Superintendent?
(a) Mcleery had spotted Evan
(b) Evan was seen near Elsfield way
(c) chased Evan but lost him
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 17.
Evans had escaped from jail
(a) 3 times
(b) 4 times
(c) 5 times
(d) 6 times

Answer

Answer: (a) 3 times


Question 18.
Evan wanted to appear in O Level ___ Examination
(a) French
(b) Italian
(c) Spanish
(d) German

Answer

Answer: (d) German


Question 19.
Jackson instructs Stephen to take away ___
(a) the bag
(b) the razor
(c) the scissors
(d) the knife

Answer

Answer: (b) the razor


Question 20.
What aided Evan’s arrest?
(a) his friends
(b) his gang
(c) secret agents
(d) The clues Evan left

Answer

Answer: (d) The clues Evan left


Question 21.
The Governor of ___ contacted the Secretary of Examination on the telephone
(a) Newbury Prison
(b) Radcliff Prison
(c) Elsfield Prison
(d) Oxford Prison

Answer

Answer: (d) Oxford Prison


Question 22.
Evans is good at ___
(a) making calculations
(b) learning languages
(c) predicting the moves of his rivals
(d) German

Answer

Answer: (c) predicting the moves of his rivals


Question 23.
From whom did the governor receive the first call?
(a) Assistant Secretary
(b) Joint Secretary
(c) Assistant commissioner
(d) All

Answer

Answer: (a) Assistant Secretary


Question 24.
What made Evan have his last laugh?
(a) his friend a prison officer opened his handcuffs and helped him to escape
(b) Evan was locked up
(c) Evan was released
(d) None

Answer

Answer: (a) his friend a prison officer opened his handcuffs and helped him to escape


Question 25.
How was the governor able to locate Evans?
(a) by putting together 6 figures
(b) by decoding
(c) with the help of Ordnance survey map of oxfordshire
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 26.
What precautions did the authorities take to conduct the examination smoothly?
(a) The Governor personally supervised security
(b) Evan’s cell was checked thoroughly
(c) All belongings were taken away from Evan, The invigilator was frisked and a police officer was posted to keep a vigil
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 27.
How can we say that Evan could not get through the O Level German examination?
(a) he is unable to understand even simple expression like Gutten Gluck
(b) he didn’t study
(c) didn’t attend any class
(d) was behind the bars

Answer

Answer: (a) he is unable to understand even simple expression like Gutten Gluck


Question 28.
What did the Governor want Carter to do?
(a) he wanted him to check Evan
(b) he wanted him to go with Evan
(c) he wanted him to accompany him
(d) he wanted him to accompany injured Mcleery

Answer

Answer: (d) he wanted him to accompany injured Mcleery


Question 29.
Why did Evans clip his hair short?
(a) to aid his escape plan and to pass off as Mc Leery later
(b) he was feeling hot
(c) to give modern look
(d) to give a young look

Answer

Answer: (a) to aid his escape plan and to pass off as Mc Leery later


Question 30.
From where did they find the name of the hotel where Evan was staying?
(a) from the police
(b) from the people
(c) secret agent
(d) from the correction slip

Answer

Answer: (d) from the correction slip


 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support