Thursday, 28 January 2021

CBSE Class 12 English - MCQ and Online Tests - Vistas - Unit 4 - The Enemy

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Vistas – Unit 4 – The Enemy

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Vistas – Unit 4 – The Enemy

Question 1.
The day Sadao opened the soldier’s stitches, he
(a) called the police
(b) typed out a letter to the Chief of Police
(c) made him run away
(d) tied him up

Answer

Answer: (a) called the police


Question 2.
All the servants in Sadao’s household
(a) were happy with their master
(b) felt that he deserved a reward
(c) were very critical of him
(d) wanted him to let the soldier die

Answer

Answer: (c) were very critical of him


Question 3.
The American landlady had once helped Sadao when
(a) she nursed him through influenza
(b) she gave him food for a month
(c) she had mended his clothes
(d) had not taken rent for a month

Answer

Answer: (a) she nursed him through influenza


Question 4.
The recovering soldier was fed by
(a) Sadao
(b) Sadao’s servant
(c) Yumi
(d) Hana

Answer

Answer: (d) Hana


Question 5.
Sadao removed the bullet from close to soldiers
(a) heart
(b) liver lungs
(c) Kidney
(d) lungs

Answer

Answer: (c) Kidney


Question 6.
While Sadao operating upon the wounded soldier, Liana had to rush out to
(a) drink water
(b) rest for a while
(c) to vomit (retch)
(d) to check on the babies

Answer

Answer: (c) to vomit (retch)


Question 7.
Sadao got his reward when
(a) the prisoner could escape
(b) when he got an award from the government
(c) when his servants returned
(d) when his wife appreciated him

Answer

Answer: (a) the prisoner could escape


Question 8.
Sadao made the prisoner dress up in
(a) Korean clothes
(b) Chinese clothes
(c) Indian clothes
(d) Japanese clothes

Answer

Answer: (d) Japanese clothes


Question 9.
When Yumi, the servant refused to help Hana told her that
(a) she could get out of the house
(b) go back to the baby’s room
(c) go and cook food
(d) she and Sadao would hand him over as a prisoner after making him conscious

Answer

Answer: (d) she and Sadao would hand him over as a prisoner after making him conscious


Question 10.
The soldier had been
(a) stabbed
(b) shot
(c) beaten up
(d) slapped hard

Answer

Answer: (b) shot


Question 11.
The reaction of the servants, when told about the injured person, was
(a) they got angry
(b) they were frightened
(c) they were willing to help
(d) they ran away

Answer

Answer: (b) they were frightened


Question 12.
The young prisoner was asked to flash the light if food ran out
(a) twice
(b) thrice
(c) once
(d) not at all

Answer

Answer: (a) twice


Question 13.
The General only wanted Sadao to operate upon him because
(a) Sadao was very skilled
(b) General did not like any other doctor
(c) General was his close friend
(d) General did not want to go abroad for surgery

Answer

Answer: (a) Sadao was very skilled


Question 14.
The first treatment Sadao gave the wounded soldier was
(a) his wounds were washed
(b) he was operated upon
(c) he was fed
(d) his wounds were dressed

Answer

Answer: (a) his wounds were washed


Question 15.
When the assassins did not come, Sadao decided to
(a) kill the prisoner himself
(b) help him to escape
(c) hand him over to the police
(d) send him to America

Answer

Answer: (b) help him to escape


Question 16.
Both Sadao and Hana thought that keeping the wounded soldier in their house would
(a) win them a reward
(b) endanger all of them
(c) arouse police suspicion
(d) make the servants angry

Answer

Answer: (b) endanger all of them


Question 17.
He was not sent abroad with the troops because
(a) the General needed an operation
(b) his wife did not let him go
(c) he wanted to stay back
(d) his father did not allow him to go

Answer

Answer: (a) the General needed an operation


Question 18.
’Why are we different from other Japanese?’, this was said by
(a) the servant
(b) the General
(c) Sadao
(d) Hana

Answer

Answer: (d) Hana


Question 19.
The chief concern for Sadao’s father was
(a) Sadao’s wedding
(b) Sadao’s education
(c) Sadao’s migration
(d) Sadao’s treatment

Answer

Answer: (b) Sadao’s education


Question 20.
The name of the main character in ‘The Enemy’ is
(a) Dr Huen Tsang
(b) Dr Sadao Hoki
(c) Dr Chung Wa
(d) Dr Hao Chi

Answer

Answer: (d) Dr Hao Chi


Question 21.
The wounded soldier belonged to
(a) The Russian army
(b) U.S. Navy
(c) The British army
(d) The Japanese army

Answer

Answer: (b) U.S. Navy


Question 22.
At first, Sadao thought, he was an
(a) fisherman
(b) a criminal
(c) a politician
(d) a singer

Answer

Answer: (a) fisherman


Question 23.
Sadao met his wife in
(a) Japan
(b) China
(c) America
(d) India

Answer

Answer: (c) America


Question 24.
Sadao went to America to learn
(a) psychiatry
(b) surgery and medicine
(c) music
(d) fine arts

Answer

Answer: (b) surgery and medicine


Question 25.
Sadao and his wife had
(a) two children
(b) one child
(c) three children
(d) no children

Answer

Answer: (a) two children


 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support