Thursday, 28 January 2021

CBSE Class 12 English - MCQ and Online Tests - Vistas - Unit 1 - The Third Level

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Vistas – Unit 1 – The Third Level

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Vistas – Unit 1 – The Third Level

Question 1.
What did Charley see at the Third Level?
(a) flickering gas lights and people with funny mustaches
(b) brass spittoons
(c) men wearing a tan gabardine suit and a straw
(d) All these

Answer

Answer: (a) flickering gas lights and people with funny mustaches


Question 2.
How did Charlie reach the Third Level?
(a) In his fantasy he takes a subway or a corridor faster than a bus
(b) in a superfast train
(c) in jetways
(d) in an escalator

Answer

Answer: (a) In his fantasy he takes a subway or a corridor faster than a bus


Question 3.
Why was the narrator seeing this Third Level?
(a) as a wish to visit Galesberg
(b) wanted to meet his friends
(c) wanted to take a break from office
(d) As a result of stress and anxiety in his mind

Answer

Answer: (d) As a result of stress and anxiety in his mind


Question 4.
What was Sam invited for according to the letter?
(a) for a party
(b) for a tea party
(c) for a bachelor’s party
(d) for a lemonade party

Answer

Answer: (d) for a lemonade party


Question 5.
Does the Third Level really exist at Grand Station?
(a) Yes
(b) yes, there were 3 levels
(c) No, there were only two levels at the station
(d) None

Answer

Answer: (c) No, there were only two levels at the station


Question 6.
Why was the author renamed?
(a) to change his name
(b) Priest’s suggestion
(c) to honor his mother
(d) as an honor to his father

Answer

Answer: (c) to honor his mother


Question 7.
Who was sam in The Third Level?
(a) a doctor
(b) a friend
(c) a psychiatrist and a friend of Charley
(d) None

Answer

Answer: (c) a psychiatrist and a friend of Charley


Question 8.
Whose signatures were there on the letter?
(a) Charle’s teacher
(b) Charle’s friend
(c) Sam
(d) None

Answer

Answer: (c) Sam


Question 9.
What did Charley find in his stamp collection?
(a) old addresses
(b) hair styles
(c) old letters
(d) First day cover

Answer

Answer: (d) First day cover


Question 10.
In what way do we try to overcome the insecurities of the present harsh times
(a) by engaging ourselves in practical activities
(b) by talking to friends and family
(c) reading good books
(d) All these

Answer

Answer: (d) All these


Question 11.
What was the strangest thing at The Third Level?
(a) Beards
(b) Mustaches
(c) dresses
(d) The corridor that led him into the past.

Answer

Answer: (d) The corridor that led him into the past.


Question 12.
What is Sam’s letter to Charles represent?
(a) A blend
(b) an acceptance to visit
(c) a proof of his fantasy
(d) a blend of reality with fantasy

Answer

Answer: (d) a blend of reality with fantasy


Question 13.
What convinced Charly that he had reached the Third Level Grand Central Station and not the second level?
(a) A different world of gas lights and brass spittoons
(b) beards and mustaches of 1894
(c) newspaper with a date June 11, 1894
(d) All of these

Answer

Answer: (d) All of these


Question 14.
What is ‘Waking dream wish fulfillment” according to the psychiatrist in the lesson?
(a) Charles finding of a Third level at Grand Central Station and realization of his wish to visit Galesberg Illinois
(b) Charles escapism
(c) Charles escapism from realities
(d) None

Answer

Answer: (a) Charles finding of a Third level at Grand Central Station and realization of his wish to visit Galesberg Illinois


Question 15.
Why does Charley want to visit Galesberg?
(a) to escape from the troublesome world
(b) to enjoy
(c) to see the beautiful landscape
(d) to meet his old friends

Answer

Answer: (a) to escape from the troublesome world


Question 16.
What did Charley see at the Third Level?
(a) flickering gas lights and people with funny mustaches
(b) brass spittoons
(c) men wearing a tan gabardine suit and a straw
(d) All these

Answer

Answer: (a) flickering gas lights and people with funny mustaches


Question 17.
How does the story begin?
(a) in a jovial manner
(b) in an aggressive manner
(c) on a happy note
(d) in a serious manner

Answer

Answer: (d) in a serious manner


Question 18.
What specific difference did Charley notice at the Third Level of Central Station?
(a) Everything was weird
(b) Everything was old styled and smaller in size
(c) everything was too big
(d) everything was shining

Answer

Answer: (b) Everything was old styled and smaller in size


Question 19.
What is First Day Cover?
(a) A new stamp gets the Postmark and date
(b) A gift
(c) A gift wrapper
(d) A gift wrapped in a beautiful wrapper

Answer

Answer: (a) A new stamp gets the Postmark and date


Question 20.
What is the meaning of ‘Waking dream wish fulfillment”?
(a) a pleasant wish that makes one forget the present
(b) a pleasant wish that takes one to the future
(c) A pleasant wish which inspires to work
(d) a pleasant wish that makes one forget the present

Answer

Answer: (a) a pleasant wish that makes one forget the present


 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support