Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 9 - The Snake Trying

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 9 – The Snake Trying

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 9 – The Snake Trying

Question 1.
The snake has a _____.
(a) thin long body
(b) thick small body
(c) huge body
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) thin long body


Question 2.
Who chased the snake?
(a) man
(b) Mongoose
(c) crocodile
(d) eagle

Answer

Answer: (a) man


Question 3.
Who is the Snake harmful too?
(a) men,
(b) Women
(c) children
(d) none of the above

Answer

Answer: (d) none of the above


Question 4.
What is the theme of the poem?
(a) stop cruelty towards animals
(b) hate animals
(c) be away from animals
(d) animals are dangerous

Answer

Answer: (a) stop cruelty towards animals


Question 5.
What does the snake glide through?
(a) mud
(b) ice
(c) water
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) water


Question 6.
What does the poet think of snakes?
(a) source of joy
(b) fear factor
(c) dangerous
(d) harmless animals untill disturbed

Answer

Answer: (d) harmless animals untill disturbed


Question 7.
Who is the poet of the poem ‘The Snake Trying’?
(a) Edward Lear
(b) W.W.E. Ross
(c) Gieve Patel
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (b) W.W.E. Ross


Question 8.
In the poet’s views, the snakes are
(a) harmful to us
(b) not harmful to us
(c) enemy to us
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) not harmful to us


Question 9.
What is the style of the poem?
(a) free verse with unequal lines
(b) sonnet
(c) five lines in every stanza
(d) none

Answer

Answer: (a) free verse with unequal lines


Question 10.
Where did the snake go and disappear?
(a) in the ripples of water among green reeds
(b) in the bushes
(c) in a hole
(d) none

Answer

Answer: (a) in the ripples of water among green reeds


Question 11.
What was the snake trying to save itself from?
(a) from mongoose
(b) from other animals
(c) from a man with a stick
(d) all

Answer

Answer: (c) from a man with a stick


Question 12.
Where did the snake lie until observed?
(a) in a tree
(b) on the water
(c) on the sand
(d) in the mud

Answer

Answer: (c) on the sand


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support