Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 8 - On Killing a Tree

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 8 – On Killing a Tree

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 8 – On Killing a Tree

Question 1.
What can alone kill a tree?
(a) hacking
(b) chopping
(c) hacking and chopping
(d) none of the above

Answer

Answer: (d) none of the above


Question 2.
What is related to the death of roots?
(a) pulling out
(b) scorching
(c) choking
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 3.
Chocking is done in the absence of :
(a) earth
(b) air
(c) water
(d) sunlight

Answer

Answer: (b) air


Question 4.
What does the poet equate killing trees with?
(a) killing animals
(b) killing insects
(c) killing human beings
(d) None

Answer

Answer: (c) killing human beings


Question 5.
What does the strength of a tree lie in?
(a) leaves
(b) root
(c) flowers
(d) fruit

Answer

Answer: (b) root


Question 6.
How do the trees die?
(a) when they don’t get water
(b) when they don’t get manure
(c) when their roots are uprooted
(d) when we cut it with knife or jab

Answer

Answer: (c) when their roots are uprooted


Question 7.
What does a tree consume to grow?
(a) earth
(b) sky
(a) chopping
(d) none of the above

Answer

Answer: (a) earth


Question 8.
What is the message of this poem?
(a) cut trees
(b) spoil trees
(c) don’t cut trees and save them
(d) None

Answer

Answer: (c) don’t cut trees and save them


Question 9.
Who is the poet of the poem ‘On Killing a Tree’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (b) Gieve Patel


Question 10.
What does the poet symbolize a tree too?
(a) a good tradition
(b) a deep-rooted evil
(c) a noble thing
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) a deep-rooted evil


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support