Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 7 - The Duck and the Kangaroo

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 7 – The Duck and the Kangaroo

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly. 


 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 7 – The Duck and the Kangaroo

Question 1.
What did the Duck promise the Kangaroo?
(a) to sing him a song
(b) to give him fish to eat
(c) to tell him a tale
(d) to sit still

Answer

Answer: (d) to sit still


Question 2.
What did the Duck do to make himself fit to have a ride on the Kangaroo’s back?
(a) bought four pairs of worsted socks
(b) bought a clock
(c) began smoking a cigar daily
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 3.
What was Kangaroo afraid of?
(a) the Duck’s wet and cold feet
(b) the weight of the Duck
(c) the beak of the Duck
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) the Duck’s wet and cold feet


Question 4.
Where did the Kangaroo ask the Duck to sit?
(a) on his neck
(b) on his back
(c) at the beginning of his tail
(d) at the end of his tail

Answer

Answer: (d) at the end of his tail


Question 5.
Why was the duck feeling bored in the pond?
(a) because of still life and not having seen life beyond the pond
(b) because of water
(c) because of dirty water
(d) none

Answer

Answer: (a) because of still life and not having seen life beyond the pond


Question 6.
What did the Duck request the Kangaroo?
(a) to give him a ride
(b) to give him food
(c) to play with him
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) to give him a ride


Question 7.
How does the Duck describe his pond?
(a) beautiful
(b) loving
(c) attractive
(d) nasty

Answer

Answer: (d) nasty


Question 8.
Where could the kangaroo hop?
(a) over the fields
(b) over the water
(c) both (a) and (b)
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) both (a) and (b)


Question 9.
Who is not able to hop in the poem?
(a) kangaroo
(b) other animals
(c) duck
(d) all

Answer

Answer: (c) duck


Question 10.
Why does the duck praise kangaroo?
(a) for its ability to hop and move to places
(b) for its size
(c) for its appearance
(d) none

Answer

Answer: (a) for its ability to hop and move to places


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support