Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 3 - Macavity: The Mystery Cat

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 3 – Macavity: The Mystery Cat

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 3 – Macavity: The Mystery Cat

Question 1.
How does the poet describe him?
(a) Hidden paw
(b) Master criminal
(c) Monster of depravity
(d) All of the Above

Answer

Answer: (d) All of the Above


Question 2.
What happens when you think he is half asleep?
(a) He if half asleep
(b) He is wide awake
(c) He is in deep sleep
(d) He is dreaming about another crime

Answer

Answer: (b) He is wide awake


Question 3.
How would you identify Macavity when you see him?
(a) Ginger colour
(b) Tall height
(c) Thin looking
(d) Sunken eyes

Answer

Answer: (d) Sunken eyes


Question 4.
“For he’s the _________ who can defy the Law”
(a) Macavity
(b) master criminal
(c) None of the above
(d) master

Answer

Answer: (c) None of the above


Question 5.
Who is the poet of the poem “Macavity: The Mystery Cat”?
(a) T.S. Eliot
(b) Macavity
(c) S. D Sawant
(d) Rabindranath Tagore

Answer

Answer: (a) T.S. Eliot


Question 6.
“His brow is deeply lined with _____”
(a) Sleep
(b) Caution
(c) Thought
(d) Suspicion

Answer

Answer: (c) Thought


Question 7.
“He’s the bafflement of __________”
(a) Flying Squad
(b) Scotland Yard
(c) Scotyard Squad
(d) Flying yard

Answer

Answer: (b) Scotland Yard


Question 8.
“He’s a _____ in feline shape”
(a) Monster
(b) Hidden paw
(c) Fiend
(d) Cat

Answer

Answer: (c) Fiend


Question 9.
He sways his head from side to side like a __________.
(a) Swing
(b) Snake
(c) Duck
(d) Swan

Answer

Answer: (b) Snake


Question 10.
Which of his powers would make a fakir stare?
(a) Levitation
(b) leeping
(c) Disappearing
(d) All of the Above

Answer

Answer: (a) Levitation


(1)

Macavity’s a Mystery Cat: he’s called the Hidden
Paw—
For he’s the master criminal who can defy the Law.
He’s the bafflement of Scotland Yard, the Flying Squad’s
despair :
For when they reach the scene of crime—Macavity’s
not there !

Question 1.
Macavity is never punished because
(a) he disappears into thin air
(b) he has a hidden paw
(c) he is never found at the scene of crime
(d) Scotland Yard does not understand him.

Answer

Answer: (c) he is never found at the scene of crime


Question 2.
Macavity breaks
(a) the pots
(b) the wall
(c) a fakir’s honour
(d) human laws.

Answer

Answer: (d) human laws.


Question 3.
Macavity is a mystery cat because
(a) he has hidden powers
(b) no-one understands his ways
(c) Scotland Yard is baffled by him
(d) he has a hidden paw.

Answer

Answer: (b) no-one understands his ways


Question 4.
The adjective from the word mystery is
(a) mysterious
(b) mystic
(c) mystify
(d) mysticism.

Answer

Answer: (a) mysterious


(2)

You may seek him in the basement, you
may look up in the air—
But I tell you once and once again,
Macavity’s not there !
Macavity’s a ginger cat, he’s very tall and
thin ;
You would know him if you saw him, for
his eyes are sunken in.

Question 1.
Ginger in the passage is
(a) a thing that Macavity likes
(b) something which resembles Macavity
(c) the colour of Macavity
(d) the breed of Macavity.

Answer

Answer: (c) the colour of Macavity


Question 2.
The great difficulty is that Macavity
(a) is easily found
(b) is very difficult to be found
(c) is a ginger cat
(d) is tall and thin.

Answer

Answer: (b) is very difficult to be found


Question 3.
The poet’s name is
(a) R.N. Tagore
(b) Zulfikar Ghose
(c) William Blake
(d) T.S. Eliot.

Answer

Answer: (d) T.S. Eliot.


Question 4.
The word ‘sunken’ in the passage means
(a) deep-set
(b) drowned
(c) floating
(d) attractive.

Answer

Answer: (a) deep-set


(3)

Macavity, Macavity, there’s no one like Macavity,
For he’s a fiend in feline shape, a monster of depravity.
You may meet him in a by-street, you may see him in
the square—
But when a crime’s discovered, then Macavity’s not there !

Question 1.
It is difficult to find Macavity when id) the poet.
(a) he lives in the square
(b) he lives in a by-street
(c) he is a fiend
(d) he commits a crime

Answer

Answer: (d) he commits a crime


Question 2.
Macavity is compared to
(a) man
(b) a dog
(c) a cat
(d) a devil

Answer

Answer: (d) a devil


Question 3.
The fiend in feline shape is
(a) Macavity
(b) a dog
(c) a human being
(d) the poet

Answer

Answer: (a) Macavity


Question 4.
The word depravity means
(a) deep thought
(b) moral corruption
(c) bad actions
(d) mystery

Answer

Answer: (b) moral corruption


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support