Thursday, 25 February 2021

CBSE Class 7 English - MCQ and Online Tests - Poem - Unit 8 - Meadow Surprises

CBSE Class 7 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 8 – Meadow Surprises

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 7 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 8 – Meadow Surprises

Question 1.
Who make(s) burrows ?
(a) the ants
(b) the rabbits
(c) the snails
(d) the squirrel

Answer

(b) the rabbits


Question 2.
In a meadow, the birds make their nests in.
(a) a building
(b) tall grass
(c) the earth
(d) the burrow

Answer

(b) tall grass


Question 3.
One should explore the who live in the meadows.
(a) houses made by different
(b) food collected by the animals animals
(c) possibility of life for those
(d) both (a) and (b)

Answer

(a) houses made by different


Question 4.
The meadow offers surprises like:
(a) tableware
(b) wild burrows
(c) kitchenware
(d) wild plants

Answer

(d) wild plants


Question 5.
An alert man can find – in the meadows:
(a) a treasure
(b) a cow
(c) the soil
(d) surprises

Answer

(d) surprises


Question 6.
Meadows are:
(a) grassy
(b) dry
(c) flowery
(d) watery

Answer

(a) grassy


Question 7.
The butterfly feeds on
(a) insects
(b) leaves
(c) nectar
(d) flowers

Answer

(c) nectar


Question 8.
Which word is the opposite of‘badly1?
(a) look
(b) many
(c) well
(d) amazing

Answer

Answer: (c) well


Question 9.
What do you not see immediately in the meadows?
(a) a dandelion
(b) air parachutes
(c) a rabbit
(d) all of these

Answer

Answer: (c) a rabbit


Question 10.
What is the butterfly busy doing?
(a) sucking nectar
(b) fluttering wings
(c) hovering over flowers
(d) eating other isects

Answer

Answer: (a) sucking nectar


Question 11.
If you have alert eyes and ears you
(a) can discover the surprises
(b) can discover the wealth hidden
(c) can discover the nature
(d) none of the above

Answer

(a) can discover the surprises


Question 12.
The surprises do the meadows have to offer are __
(a) sound of brook
(b) velvety grass
(c) flowers
(d) all of these

Answer

Answer: (d) all of these


Question 13.
Who can feel the delight of the surprises that meadows offer?
(a) visitor
(b) an eager passerby with his eyes and ears wide open
(c) A person who takes photographs of it
(d) a hunter

Answer

Answer: (b) an eager passerby with his eyes and ears wide open


Question 14.
Who hops and runs when it is scared ?
(a) the squirrel
(b) the pigeon
(c) the rabbit
(d) the dove

Answer

(c) the rabbit


Question 15.
The shape of the dandelion is:
(a) umbrella shaped
(b) like a candy
(c) parachute like
(d) none of the above

Answer

Answer: (a)


(1)

Meadows have surprises,
You can find them If you look;
Walk softly through the velvet grass.
And listen by the brook.

Question 1.
To have a glimpse of the surprises one should
(a) walk softly and be alert
(b) wear glasses
(c) travel in a car
(d) bring a telescope

Answer

Answer: (a)


Question 2.
A meadow reveals
(a) the mystery of nature
(b) animals and their habitats
(c) wonderful things
(d) the brooks

Answer

Answer: (a)


Question 3.
When we are by the side of a brook, we should
(a) try to listen
(b) sit on a stone
(c) not carry snacks
(d) not push

Answer

Answer: (a)


(2)

You may scare a rabbit
Who is sitting very still;
Though at first you may not see him.
When he hops you will.

Question 1.
Your presence will
(a) delight the rabbit
(b) enliven the environment
(c) scare a rabbit
(d) sustain nature

Answer

Answer: (a)


Question 2.
You observe the rabbit only when he
(a) runs
(b) hops
(c) sits
(d) crawls

Answer

Answer: (a)


Question 3.
A rabbit sits
(a) on Its paws
(b) very stiff
(c) on Its hind legs
(d) In a beautiful style

Answer

Answer: (a)


(3)

Explore the meadow houses,
The burrows In the ground.
A nest beneath tall grasses.
The ant’s amazing mound

Question 1.
The rabbits make
(a) mounds
(b) burrows in the ground
(c) small caves
(d) shelters

Answer

Answer: (a)


Question 2.
The poet wants to explore
(a) the habitats of the animals
(b) hidden treasure
(c) the web of branches
(d) hidden life

Answer

Answer: (a)


Question 3.
The mounds are amazing as one finds
(a) wonderful houses inside the
(b) lot of treasure mound
(c) storage rooms
(d) conference rooms

Answer

Answer: (a)


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support