Thursday, 25 February 2021

CBSE Class 7 English - MCQ and Online Tests - Prose - Unit 7 - The Invention of Vita Wonk

CBSE Class 7 English – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 7 – The Invention of Vita Wonk

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 7 English – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 7 – The Invention of Vita Wonk

Question 1.
What lives the longest of all given below?
(a) A tree
(b) a dinosaur
(c) a shark
(d) a lizard

Answer

Answer: (a) A tree


Question 2.
The life-expectancy of man is:
(a) 50-80 years
(b) 80-100 years
(c) 60-90 years
(d) 80-90 years

Answer

(b) 80-100 years


Question 3.
The oldest living thing In the world is:
(a) Douglas Fir
(b) the Oak
(c) Bristlecone pine
(d) the Cedar

Answer

(c) Bristlecone pine


Question 4.
The oldest things that are mentioned are:
(a) factual
(b) hypothetical
(c) imaginary
(d) realistic

Answer

(c) imaginary


Question 5.
Mr Wonka collects Items from the oldest things to make:
(a) a mixture
(b) a solution
(c) a drug
(d) an experiment

Answer

(c) a drug


Question 6.
The drug will not work as:
(a) no one wishes to grow old
(b) It is poison
(c) It Is bitter
(d) it Is dangerous for children

Answer

(a) no one wishes to grow old


Question 7.
87means:
(a) that after 87 years man will
(b) that man will disappear from earth become zero
(c) that mari will disappear
(d) a man will arrive on earth after from earth totally 87 years

Answer

(d) a man will arrive on earth after from earth totally 87 years


Question 8.
Mr Wonka took from Bristlecone pine.
(a) a pint of salt
(b) a pint of sap
(c) a pinch of sap
(d) a pinch of salt

Answer

(b) a pint of sap


Question 9.
Mr Wonka got from Arabia
(a) 51 year old horse
(b) 10 year old dog
(c) 100 year old dog
(d) Vita Wonk

Answer

(a) 51 year old horse


Question 10.
Mr Wonka got from Tibet
(a) a medal
(b) 207 year old rat
(c) 500 year old flower
(d) a rare dog

Answer

(b) 207 year old rat


Question 11.
Find out one word from the above lines that is antonym of ‘expanding’
(a) Wrinkling
(b) shrinking
(c) falling
(d) Dropping

Answer

Answer: (b) shrinking


Question 12.
Find out one word from the above lines that is antonym of ‘smooth’
(a) Uneven
(b) crease
(c) wrinkle
(d) fold

Answer

Answer: (a) Uneven


Question 13.
Which of the following animals has not been mentioned by Mr. Wonka?
(a) Giant curlicue
(b) a blue whale
(c) the bobolink
(d) the stinging slug

Answer

Answer: (b) a blue whale


Question 14.
What is the new recipe he is searching for?
(a) Recipe for Wonka-Vita
(b) Recipe for Vita-Wonk
(c) Recipe for Chocolates
(d) none of these

Answer

Answer: (b) Recipe for Vita-Wonk


Question 15.
What is the oldest of all options given below?
(a) cedar
(b) oak
(c) bristlecone pine
(d) fir

Answer

Answer: (c) bristlecone pine


Question 16.
What lives longer than anything else?
(a) cattaloo
(b) crumpets
(c) petrovitch gregorovitch
(d) trees

Answer

Answer: (d) trees


Question 17.
Which parts of the animal’s body did Mr. Wonka collect?
(a) toes and fingers
(b) tongue or sting
(c) a hair or an eyebrow
(d) an eye or an ear

Answer

Answer: (b) tongue or sting


Question 18.
The uniqueness of the Great Glass Elevator is that Mr. Wonk can __
(a) travel the world
(b) see through
(c) Protects from animals
(d) disappear

Answer

Answer: (a) travel the world


Question 19.
The Arabian horse are distinct because they
(a) lived for 10 years
(b) lived for 2 years
(c) lived for 5 years
(d) lived for 25 years

Answer

Answer: (c) lived for 5 years


(1)

So once again I rolled up my sleeves and set to work.

Question 1.
Willy was not happy with
(a) Wonka-Vite
(b) Willy-Vite
(c) Wonka-Vita
(d) Vita-Vite

Answer

(a) Wonka-Vite


Question 2.
Willy Wonkas next challenge was
(a) invention of Wonka-Vlte
(b) Invention of Willy-Vite
(c) the invention of Vita-Wonk
(d) the invention of Vita-Vite

Answer

(c) the invention of Vita-Wonk


Question 3.
The invention of Vita-Wonk
(a) made people young
(b) made people old
(c) made people disappear
(d) made people live five hundred years

Answer

(b) made people old


(2)

“I tracked down very old and ancient animals and took an important little bit of something from each one of them – ”

Question 1.
The track-down’ process became speedier due to:
(a) Charlie
(b) the Inventing Room
(c) the Great Glass Elevator
(d) Willy Wonka

Answer

(c) the Great Glass Elevator


Question 2.
Willy Wonka had to take
(a) old and ancient animals
(b) old trees
(c) an important little bit of something from them
(d) only the essence of the Pine

Answer

(c) an important little bit of something from them


Question 3.
The wonder was possible only
(a) if Charlie helped Willy
(b) if all the important little bit was mixed
(c) If all animals were very old
(d) if it was heated

Answer

(b) if all the important little bit was mixed


(3)

And thus, my dear Charlie. was Vita-Wonk Invented.”.

Question 1.
Vita-Wonk was Invented –
(a) easily
(b) hurriedly
(c) after great labors
(d) not to help the people grow old

Answer

(c) after great labors


Question 2.

The extract is addressed to

(a) Charlie
(b) The cook
(c) Willy
(d) The volunteer

Answer

(a) Charlie


Question 3.
Vita Wonk is:
(a) a wonderful drug
(b) not going to be successful
(c) a rage amongest the people
(d) very expensive

Answer

(a) a wonderful drug


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support