Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Snapshot - Unit 1 - The Summer of the Beautiful White Horse

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 1 – The Summer of the Beautiful White Horse

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 1 – The Summer of the Beautiful White Horse

Question 1.
Mourad had been hiding the horse _________.
(a) in a stable
(b) in a barn of a vineyard
(c) at a secret place of his house
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) in a barn of a vineyard


Question 2.
When did the boys return the horse?
(a) After Aram learned to ride it
(b) After an year
(c) After six months
(d) After they ran into John Byro

Answer

Answer: (d) After they ran into John Byro


Question 3.
John Byro said, “A suspicious man would believe his eyes instead of his heart.” What does it tell about him?
(a) He believed in the honesty of Garoghlanian family
(b) He was impractical
(c) He was foolish
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) He believed in the honesty of Garoghlanian family


Question 4.
At what time did Aram and Mourad ride the horse?
(a) Late night
(b) Early morning
(c) Evening
(d) Afternoon hours

Answer

Answer: (b) Early morning


Question 5.
How would you describe uncle Khosrove?
(a) Hot tempered
(b) Irritable
(c) Impatient
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 6.
Who was the true knower of the horse?
(a) John Byro
(b) Fetvajian
(c) Dikran Halabian
(d) Zorab

Answer

Answer: (a) John Byro


Question 7.
After the horse was stolen and returned, it became ______.
(a) rougher
(b) sick & ill
(c) stronger & better-tempered
(d) Both (a) and (c)

Answer

Answer: (c) stronger & better-tempered


Question 8.
Who is the narrator of the story “The Summer of a Beautiful White Horse”?
(a) William Saroyan
(b) Aram
(c) John Byro
(d) Mourad

Answer

Answer: (b) Aram


Question 9.
What was uncle Khosrove’s customary line?
(a) Ignore it; pay no attention.
(b) Forget it.
(c) It is harmless; ignore it.
(d) It is no harm; pay no attention to it.

Answer

Answer: (d) It is no harm; pay no attention to it.


Question 10.
What sort of an understanding did Mourad mention with the horse?
(a) Mature
(b) Simple and honest
(c) Complicated
(d) Difficult

Answer

Answer: (b) Simple and honest



Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support