Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Snapshot - Unit 2 - The Address

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 2 – The Address

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 2 – The Address

Question 1.
In what condition did the author find the living room?
(a) Haphazard
(b) Well arranged
(c) Empty
(d) Old fashioned

Answer

Answer: (a) Haphazard


Question 2.
The author had come to visit Mrs. Dorling _______ the war.
(a) during
(b) before
(c) after
(d) Not mentioned in the story

Answer

Answer: (c) after


Question 3.
At the end, what does the author decide?
(a) To forget the address
(b) To visit next year again
(c) To remember the address forever
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) To forget the address


Question 4.
Why did the author leave Mrs. Dorling in a hurry?
(a) Because she was getting late for the train
(b) Because she no longer wanted to stay there
(c) Both (a) and (b)
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both (a) and (b)


Question 5.
Why had the author come to visit Mrs. Dorling?
(a) Because Mrs. Dorling had belongings of author’s mother
(b) Because Mrs. Dorling called her
(c) Because she missed Mrs. Dorling
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Because Mrs. Dorling had belongings of author’s mother


Question 6.
In total, how many times did the author visit the given address?
(a) Twice
(b) Once
(c) Thrice
(d) Never

Answer

Answer: (a) Twice


Question 7.
After reading “The Address”, how would you describe Mrs. Dorling?
(a) Materialistic
(b) Selfish
(c) Opportunist
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 8.
“I was in a room I knew and did not know.” What does author mean by this?
(a) She saw familiar things but in unfamiliar surroundings
(b) She saw unfamiliar things but in familiar surroundings
(c) She did not recognize the things she saw
(d) She did not want to remember anything

Answer

Answer: (a) She saw familiar things but in unfamiliar surroundings


Question 9.
Unlike Mrs. Dorling, her daughter was __________ towards the author.
(a) rude
(b) mature
(c) hospitable
(d) mean

Answer

Answer: (c) hospitable


Question 10.
According to the author, when do we notice the things in the house?
(a) When they are out of our sight
(b) When they are used
(c) When they are shown
(d) All of the above

Answer

Answer: (a) When they are out of our sight



Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support