Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Poem - Unit 1 - A Photograph

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 1 – A Photograph

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 1 – A Photograph

Question 1.
After how many years did her mother laugh on seeing the photograph?
(a) twenty-one
(b) twenty-three
(c) twelve
(d) twenty-five

Answer

Answer: (b) twenty-three


Question 2.
What is the meaning of the word ‘wry’?
(a) ironic
(b) cry
(c) sad
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) ironic


Question 3.
What was the favourite memory of the poet?
(a) her mother’s memories
(b) her mother’s laughter
(c) her own vacation memories
(d) her childhood memories

Answer

Answer: (b) her mother’s laughter


Question 4.
What was the last phase in the poem?
(a) after her mother died
(b) after she grown up
(c) after her mother grown up
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) after her mother died


Question 5.
Who is the poet/poetess of the poem ‘A Photograph’?
(a) Shirley Toulson
(b) Rudyard Kipling
(c) Elizabeth Jennings
(d) Markus Natten

Answer

Answer: (a) Shirley Toulson


Question 6.
What Epithet literary device was used in the poem?
(a) Terribly transient
(b) Through their
(c) Both wry
(d) Laboured ease

Answer

Answer: (a) Terribly transient


Question 7.
What was the age of the poet’s mother when the photograph was taken?
(a) eleven years old
(b) thirteen years old
(c) twelve years old
(d) fourteen year old

Answer

Answer: (c) twelve years old


Question 8.
Who took the photograph of her mother with her cousin?
(a) Her grandfather
(b) Her uncle
(c) Her mother’s friend
(d) Her grandmother

Answer

Answer: (b) Her uncle


Question 9.
Who are on both sides of her mother?
(a) Cousins, Betty and Dolly
(b) Parents
(c) Cousins, Dolly and Adam
(d) Friends

Answer

Answer: (a) Cousins, Betty and Dolly


Question 10.
How many people were in the photograph?
(a) two girls
(b) three girls
(c) two girls and one boy
(d) only her mother

Answer

Answer: (b) three girls


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support