Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Prose - Unit 8 - Silk Road

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 8 – Silk Road

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 8 – Silk Road

Question 1.
Where did they stop to have lunch at two o’clock?
(a) at a long canvas tent beside the dry salt lake
(b) at a fancy restaurant
(c) at roadside
(d) Never

Answer

Answer: (a) at a long canvas tent beside the dry salt lake


Question 2.
Where did the men play a game of pool in Darchen every afternoon?
(a) near general store in open air
(b) in the park
(c) near lake
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) near general store in open air


Question 3.
Where did Tsetan take the protagonist to seek medical help?
(a) Darchen Medical College
(b) Tibetan Ayurvedic Doctor
(c) to Lhasa
(d) to Ravu again

Answer

Answer: (a) Darchen Medical College


Question 4.
How were the Tibetan Mastiffs famous in China’s royal court?
(a) As hunting dogs
(b) As big animal
(c) As wild animals
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) As hunting dogs


Question 5.
Why was Hor an ugly and miserable place?
(a) it had no modern markets
(b) it had no vegetation
(c) it didn’t had any proper medical facilities
(d) it had no place to live

Answer

Answer: (b) it had no vegetation


Question 6.
Why did Norbu want to do Kora?
(a) because he wanted to become a monk
(b) because he wanted peace
(c) as he was practising meditation from so long
(d) because he was writing an academic paper on Kailash Kora

Answer

Answer: (d) because he was writing an academic paper on Kailash Kora


Question 7.
At what sea level were the three of them when they saw the snow on the road?
(a) 5210 meters
(b) 6000 meters
(c) 1000 meters
(d) 5300 meters

Answer

Answer: (a) 5210 meters


Question 8.
Where did the protagonist meet Norbu?
(a) at cafe
(b) at Kora
(c) at nomad’s tents
(d) at guest house

Answer

Answer: (a) at cafe


Question 9.
Why did the driver stop the car at a sharp turn?
(a) he was tired and wanted to rest
(b) protagonist was feeling sick
(c) car’s tyre got punctured
(d) long track of snow was in front of them

Answer

Answer: (d) long track of snow was in front of them


Question 10.
At which place did the protagonist wait for Tsetan while he was gone to fix the punctured tyres?
(a) at roadside near lake
(b) at car tyre’s shop
(c) inside the car
(d) Hor’s cafe

Answer

Answer: (d) Hor’s cafe


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support