Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Poem - Unit 2 - The Laburnum Top

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 2 – The Laburnum Top

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 2 – The Laburnum Top

Question 1.
What role does the tree play for the Goldfinch bird?
(a) As a shelter
(b) as a supporter
(c) as a means to feed her family
(d) as a resting place

Answer

Answer: (a) As a shelter


Question 2.
What instance of Alliteration has been used in the poem ‘The Laburnum Top’ out of the following options?
(a) engine of her family
(b) her barred face
(c) Sleek as a lizard
(d) September sunlight

Answer

Answer: (d) September sunlight


Question 3.
What happened to the bird in the end of the poem?
(a) she flew away
(b) she stayed at the tree
(c) she went to other tree
(d) she went to bring some food for her younger ones

Answer

Answer: (a) she flew away


Question 4.
Why was Goldfinch’s body barely visible?
(a) due to her dark coloured yellow body
(b) because she was small
(c) because of the height of the tree
(d) because she was brown in colour

Answer

Answer: (a) due to her dark coloured yellow body


Question 5.
What is described by the word ‘sleek’ in the poem?
(a) Lizard
(b) Bird
(c) Branch
(d) Top of the tree

Answer

Answer: (a) Lizard


Question 6.
What does the phrase “her barred face identity mask” mean?
(a) because she was brown in colour
(b) due to her dark coloured yellow body
(c) bird’s face became her identity and symbol of recognition
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) bird’s face became her identity and symbol of recognition


Question 7.
How did the poet describe the top of the Laburnum tree in the poem ‘The Laburnum Top’?
(a) Still and Silent
(b) Moving and Angry like
(c) Silent and Motionless
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Still and Silent


Question 8.
Why did the Goldfinch bird came towards the tree?
(a) to feed her younger ones
(b) to make a nest
(c) to rest
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) to feed her younger ones


Question 9.
How was the tree standing in the month of September?
(a) still and death-like
(b) alive
(c) green and happy
(d) still and green

Answer

Answer: (a) still and death-like


Question 10.
How did the bird arrive at the other branch of the tree?
(a) with a chirping sound
(b) silently
(c) never arrived at other branch
(d) flew away and then arrived at the branch

Answer

Answer: (a) with a chirping sound


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support