Saturday, 20 February 2021

CBSE Class 9 English - MCQ and Online Tests - Moments - Unit 7 - The Last Leaf

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 7 – The Last Leaf

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.



CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 7 – The Last Leaf

Question 1.
Where did Behrman spend his night to make his masterpiece?
(a) in a hotel
(b) on a mountain
(c) in a heavy storm
(d) none

Answer

Answer: (c) in a heavy storm


Question 2.
What happened to Behrman after he painted his masterpiece?
(a) drenched and died of pneumonia
(b) he felt proud and happy
(c) was honoured
(d) none

Answer

Answer: (a) drenched and died of pneumonia


Question 3.
Who has looked after Johnsy so well?
(a) Sue
(b) Behrman
(c) Johnsy’s mother
(d) Johnsy’s father

Answer

Answer: (a) Sue


Question 4.
Who painted the leaf on the wall?
(a) Sue
(b) Johnsy
(c) Behrman
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) Behrman


Question 5.
Why was she making a painting?
(a) to present it to Johnsy
(b) to present it to Behrman
(c)to earn some money
(d) to put it in her room

Answer

Answer: (c) to can some money


Question 6.
What was Behrman’s dream?
(a) to travel the world
(b) to paint a masterpiece
(c) to make a colorful painting
(d) to make a poster

Answer

Answer: (b) to paint a masterpiece


Question 7.
Mention the reasons for depression in teenagers.
(a) peer pressure
(b) poor performance in the exams
(c) inability to live upto parents’ expectations
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 8.
What was Johnsy looking at out of the window?
(a) an ivy creeper
(b) a mango tree
(c) a rose plant
(d) a banana tree

Answer

Answer: (a) an ivy creeper


Question 9.
Johnsy was suffering from _______.
(a) pneumonia
(b) malaria
(c)a headache
(d) stomach pain

Answer

Answer: (a) pneumonia


Question 10.
Why do many teenagers feel depressed?
(a) because of too many desires
(b) because of higher aspirations
(c) because of inability to cope up with the expectations
(d) All

Answer

Answer: (c) because of inability to cope up with the expectations


Question 11.
What was Behrman’s masterpiece?
(a) painting a picture of sue
(b) painting a picture of Johnsy
(c) painting a picture of a leaf
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) painting a picture of a leaf


Question 12.
When was Behrman able to make his dream true?
(a) when he painted the last leaf on ivy
(b) when he died
(c) when he thought of Johnsy
(d) none

Answer

Answer: (a) when he painted the last leaf on ivy


Question 13.
What misconception had Johnsy developed in her mind?
(a) she was great
(b) she can’t be cured
(c) she would die with the fall of last the leaf on the creeper
(d) all

Answer

Answer: (c) she would die with the fall of last the leaf on the creeper


Question 14.
What will happen when the last leaf will fall?
(a) she will die
(b) Johns will die
(c)Behrman will die
(d) all of the above

Answer

Answer: (b) Johnsy will die


Question 15.
Mention the characters of the story.
(a) Behrman
(b) Sue
(c) Johnsy
(d) All

Answer

Answer: (d) All


 

 

 

Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support