Tuesday, 23 February 2021

CBSE Class 8 English - MCQ and Online Tests- Poem - Unit 7 - When I Set Out for Lyonnesse

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 7 – When I Set Out for Lyonn

Every year CBSE students attend Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standards’ subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these, our students can identify their weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly


 

CBSE Class 8 English – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 7 – When I Set Out for Lyonn

Question 1.
How far was Lyonnesse?
(a) A hundred miles away
(b) Two hundred miles away
(c) Four hundred miles away
(d) Very near

Answer

Answer: (a) A hundred miles away


Question 2.
“The rime was on the spray” What do you mean by the word “rime”?
(a) Rhyme
(b) Frost
(c) Leaves
(d) Trees

Answer

Answer: (b) Frost


Question 3.
What did he return with?
(a) Magic in his eyes
(b) Radiance
(c) Both a and b
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) Both a and b


Question 4.
The lines “What would bechance at Lyonnesse While I should sojourn there” are being repeated in which stanza?
(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) II


Question 5.
Who could have not guessed what happened in Lyonnesse?
(a) The poet
(b) Prophet
(c) Wisest wizard
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) Both (b) and (c)


Question 6.
What enlightened his loneliness?
(a) Starlight
(b) Magic in his eyes
(c) Radiance
(d) All of the Above

Answer

Answer: (a) Starlight


Question 7.
Who is the poet of the poem “When I set out for Lyonnesse”?
(a) T.S. Eliot
(b) Thomas Hardy
(c) Rabindranath Tagore
(d) Firdaus Kanga

Answer

Answer: (b) Thomas Hardy


Question 8.
Why did he go to Lyonnesse?
(a) To supervise Church restoration
(b) To supervise hotel restoration
(c) To celebrate New Year
(d) On a vacation

Answer

Answer: (a) To supervise Church restoration


Question 9.
The lines “When I returned from Lyonnesse With magic in my eyes” are repeated in which stanza?
(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) III


Question 10.
The lines “When I set out for Lyonnesse A hundred miles away” are repeated in which stanza?
(a) I
(b) II
(c) III
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) I


(1)

When I set out for Lyonnesse
A hundred miles away,
The rime was on the spray ;
And starlight lit my lonesomeness

Question 1.
The poet of the poem is
(a) Thomas Hardy
(b) R.N. Tagore
(c) Edward Lear
(d) William Blake.

Answer

Answer: (a) Thomas Hardy


Question 2.
The leaves were covered by
(a) ice
(b) frost
(c) dust
(d) dirt.

Answer

Answer: (b) frost


Question 3.
The poet felt
(a) happy
(b) angry
(c) depressed
(d) excited.

Answer

Answer: (c) depressed


Question 4.
Lyonnesse is
(a) a beautiful river
(b) a beautiful hill
(c) a country in the legends
(d) an imaginary name.

Answer

Answer: (c) a country in the legends


(2)

No prophet durst declare ;
Nor did the wisest wizard guess
What would bechance at Lyonnesse
While I should sojourn there.

Question 1.
The poet was going to
(a) meet a wise man
(b) a wizard’s house
(c) stay at Lyonnesse
(d) declare like a prophet.

Answer

Answer: (c) stay at Lyonnesse


Question 2.
A wizard is
(a) a clever person
(b) a magician
(c) a learned man
(d) a fearful person.

Answer

Answer: (b) a magician


Question 3.
The word ‘sojourn’ means the same as
(a) silence
(b) shake
(c) solar
(d) stay.

Answer

Answer: (d) stay.


Question 4.
No one could predict
(a) what might happen tomorrow
(b) how the wizard would act
(c) what might happen at Lyonnesse
(d) what had happened earlier.

Answer

Answer: (c) what might happen at Lyonnesse


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support