Sunday, 21 February 2021

CBSE Class 11 English - MCQ and Online Tests - Prose - Unit 2 - We’re Not Afraid to Die… If We Can All Be Together

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 2 – We’re Not Afraid to Die… If We Can All Be Together

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 2 – We’re Not Afraid to Die… If We Can All Be Together

Question 1.
What happened to the author’s body when he managed to reach the deck?
(a) his head smashed again
(b) his left ribs cracked; mouth filled with blood and broken teeth
(c) he broke his leg
(d) his broke his left hand

Answer

Answer: (b) his left ribs cracked; mouth filled with blood and broken teeth


Question 2.
What was their first meal in two days?
(a) Meatloaves
(b) bread and milk
(c) noodles
(d) corned beef and cracker biscuits

Answer

Answer: (d) corned beef and cracker biscuits


Question 3.
What happened after the hand pumps started to block up with the debris floating around the cabins?
(a) the author connected an electric-pump to an out-pipe
(b) by taking out water with the help of bucket
(c) by repairing hand pump
(d) the author found another hand pump

Answer

Answer: (a) the author connected an electric-pump to an out-pipe


Question 4.
What did they do to slow down the boat in the storm?
(a) Stopped sailing
(b) dropped the storm jib and lashed a heavy mooring rope
(c) just dropped the storm jib
(d) did nothing and waited for storm to calm down

Answer

Answer: (b) dropped the storm jib and lashed a heavy mooring rope


Question 5.
What was the condition of the ship?
(a) Broken timbers, starboard side bulged inwards; clothes, crockery, charts, tins and toys sloshed
(b) There personal belongings were missing
(c) water filled in every room and their clothes were missing
(d) Can’t say

Answer

Answer: (a) Broken timbers, starboard side bulged inwards; clothes, crockery, charts, tins and toys sloshed


Question 6.
What happened after the first indication of the disaster?
(a) a wave appeared vertical and almost twice the height of other waves
(b) it broke the ship from inside
(c) the ship turned upside down
(d) it didn’t affect the ship

Answer

Answer: (a) a wave appeared vertical and almost twice the height of other waves


Question 7.
When did they reach lle Amsterdam?
(a) around 6 pm in the evening
(b) never reached there
(c) at 11 in the next morning
(d) they decided to take different route

Answer

Answer: (a) around 6 pm in the evening


Question 8.
What happened when the author’s head smashed into the wheel?
(a) he was hurt but steady
(b) he flew overboard sinking below the waves
(c) he was not hurt
(d) he gained control immediately

Answer

Answer: (b) he flew overboard sinking below the waves


Question 9.
Why did the author accept his approaching death?
A Pirates had attacked the ship
B because he was injured by the explosion
C he was thrown in the sea
D he was stabbed

Answer

Answer: A Pirates had attacked the ship


Question 10.
What was the age of Suzanne and Jonathan?
(a) 8 & 9 years old
(b) 7 & 6 years old
(c) 10 & 7 years old
(d) 4 years & 6 years

Answer

Answer: (b) 7 & 6 years old


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support