Monday, 22 February 2021

CBSE Class 11 Accountancy - MCQ and Online Tests - Unit 15 - Accounting System Using Database Management System

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 15 – Accounting System Using Database Management System

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.


 

CBSE Class 11 Accountancy – MCQ and Online Tests – Unit 15 – Accounting System Using Database Management System

Question 1.
Which query indicates an individual to access criteria for picking a collection of records.

Answer

Answer: Parameter


Question 2.
Which item is determined to add a page number, date and time of the report?

Answer

Answer: Design View


Question 3.
Which item purpose is to organize the record data into categories?

Answer

Answer: Card Sorting


Question 4.
Which content of statements once recorded cannot be changed by the individuals?

Answer

Answer: Snapshot


Question 5.
State few capabilities of MS Access.

Answer

Answer: The few capabilities of MS Access are.
1. It helps in storing data in an organized way
2. Supports various views of data and information
3. Provides data sharing and different user transaction processing.


Question 6.
The need for which report is not anticipated?

Answer

Answer: Casual


Question 7.
Name the query that does not include the use of any inquiry function to generate a summary of data.

Answer

Answer: Simple query


Question 8.
Which clause is applied to designate the fields to represent data or information?

Answer

Answer: SELECT


Question 9.
Which item purpose is to organize the record data into categories?

Answer

Answer: Sorting Data


Question 10.
Mention steps that are required to create a new database in Access.

Answer

Answer: The steps that are required to create a new database in Access are.

1. First, open the access window. Choose blank access database, and click OK button.
2. Click the displayed new file database dialogue box, this will enable the user to enter the file name and set a location for the database. Now click Create button.
3. If the task pane does not open, you can choose the file from the menu bar and click open to open a task pane and create a new database.


Share:

0 comments:

Post a Comment

In Article

Definition List

Unordered List

Support