CBSE Class 9 English – MCQ and Online Tests- Poem – Unit 6 – No Men are Foreign

0
6

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 6 – No Men are Foreign

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

 

 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 6 – No Men are Foreign

Question 1.
What does the poet ask the people to keep in mind in the last stanza?
(a) to hate more
(b) to be powerful
(c) not to pay attention to the words of hate by selfish people
(d) all

Answer

Answer: (c) not to pay attention to the words of hate by selfish people


Question 2.
What is this poem emphasising?
(a) All people are equal
(b) All people are different
(c) different people live in different countries
(d) none

Answer

Answer: (a) All people are equal


Question 3.
Who is the poet of the poem ĹNo Men Are Foreignĺ?
(a) James Kirkup
(b) W.B.Yeats
(c) Robert Frost
(d) Phoebe Cary

Answer

Answer: (a) James Kirkup


Question 4.
We should we bate?
(a) our brothers
(b) our enemies
(c) decorating
(d) we should hate none

Answer

Answer: (d) we should hate none


Question 5.
What are all people aware of?
(a) sun
(b) air
(c) water
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 6.
How do we pollute the earth according to the poet?
(a) by throwing waste
(b) by hating and killing others
(c) by cutting plants
(d) all

Answer

Answer: (b) by hating and killing others


Question 7.
What should be discouraged according to the poem?
(a) the practice of love and brotherhood
(b) equality
(c) ill practice of hatred and discrimination
(d) None

Answer

Answer: (c) ill practice of hatred and discrimination


Question 8.
What message this poem conveys?
(a) equality and brotherhood
(b) individuality of everyone
(c) everyone is different
(d) none

Answer

Answer: (a) equality and brotherhood


Question 9.
What should we not do to others?
(a) love
(b) hate
(c) care
(d) meet

Answer

Answer: (b) hate


Question 10.
How is man’s vision clouded?
(a) by hate and narrow thinking
(b) by other people
(c) by other countries
(d) none

Answer

Answer: (a) by hate and narrow thinking


Question 11.
What things are common in all the people?
(a) all are born and brought up in same way
(b) all sleep to take rest
(c) all breathe and eat to live and die in the same way
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 12.
Who instigates the ordinary people to hate?
(a) religion
(b) God
(c) selfish people for their personal interests
(d) none

Answer

Answer: (c) selfish people for their personal interests


Question 13.
What are the things in nature that a man needs to live with?
(a) sun
(b) air
(c) water and plants
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 14.
Who is the poet of this poem?
(a) James Williams
(b) James Austen
(c) James Kirkup
(d) None

Answer

Answer: (c) James Kirkup


Question 15.
A single body breathes beneath all ůůů..
(a) uniforms
(b) souls
(c) heads
(d) all of the above

Answer

Answer: (a) uniforms


 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here