CBSE Class 9 English – MCQ and Online Tests- Poem – Unit 10 – A Slumber did my Spirit Seal

0
18

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 10 – A Slumber did my Spirit Seal

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

 

 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Poem – Unit 10 – A Slumber did my Spirit Seal

Question 1.
What is the Rhyming scheme of the poem?
(a) abcd
(b) aabbccdd
(c) ababcdcd
(d) free verse

Answer

Answer: (c) ababcdcd


Question 2.
What does Lucy move with
(a) rocks
(b) stones
(c) trees
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 3.
What can’t Lucy do now?
(a) feel
(b) hear
(c) see
(d) all of the above

Answer

Answer: (d) all of the above


Question 4.
Who is ‘She’ in the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) the poet’s wife
(b) the poet’s daughter
(c) an imaginary child named Lucy
(d) none of the above

Answer

Answer: (c) an imaginary child named Lucy


Question 5.
What does Slumber mean in the poem?
(a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life
(b) sleep
(c) deep sleep
(d) none

Answer

Answer: (a) deep sleep in the form of Death of poet’s beloved Lucy and poet’s ignorance to the harsh realities of life


Question 6.
What sealed the poet’s spirit?
(a) a joke
(b) a victory
(c) a slumber
(d) a prize

Answer

Answer: (c) a slumber


Question 7.
Who is the poet of the poem ‘A Slumber Did My Spirit Seal’?
(a) Edward Lear
(b) Gieve Patel
(c) W.W.E. Ross Ms.
(d) William Wordsworth

Answer

Answer: (d) William Wordsworth


Question 8.
What was Lucy doing after her death?
(a) coming to poet’s dreams
(b) was disturbing
(c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation
(d) all

Answer

Answer: (c) moving here and there in the in the earth’s course of rotation


Question 9.
What was the poet taking for granted?
(a) his beloved’s life
(b) everything
(c) life
(d) all

Answer

Answer: (a) his beloved’s life


Question 10.
Does Lucy feel the touch of earthy life now?
(a) yes
(b) no
(c) maybe
(d) not known

Answer

Answer: (b) no


 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here