CBSE Class 9 English – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 8 – A House is not a Home

0
26

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 8 – A House is not a Home

Every year CBSE  schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

 

 

CBSE Class 9  – MCQ and Online Tests – Moments – Unit 8 – A House is not a Home

Question 1.
In the begging how does the author fed in the new high school?
(a) happy
(b) excited
(c) isolated
(d) all of the above

Answer

Answer: (c) isolated


Question 2.
Where did the author’s mother run and why?
(a) to the backyard of their house to save few precious memories
(b) to their neighbours
(c) to the roof
(d) none

Answer

Answer: (a) to the backyard of their house to save few precious memories


Question 3.
Where did the author and his mother spend their night OM- the fire accident?
(a) in the house of grandparents
(b) in the house of neighbours
(c) in the fire brigade building
(d) in the author’s school

Answer

Answer: (b) in the house of neighbours.


Question 4.
How long did it take to blow out the fire?
(a) two hours
(b) three hours
(c) four hours
(d) five hours

Answer

Answer: (d) five hours


Question 5.
Who caught the author when he rushed after his mother in the burning house?
(a) a policeman
(b) a neighbour
(c) a fireman
(d) a friend

Answer

Answer: (c) a fireman


Question 6.
What was the author did when he saw smoke pouring in through the window?
(a) playing in the courtyard
(b) doing his homework
(c) taking his meal
(d) Watching Television

Answer

Answer: (b) doing his homework


Question 7.
Who made a collection of money for the author?
(a) the students in the new high school
(b) the teachers in the old primary school
(c) neighbours
(d) social workers

Answer

Answer: (a) the students in the new high school


Question 8.
What did Zan notice while doing his homework?
(a) cat was jumping
(b) cat was sleeping
(c) smoke pouring through the ceiling
(d) None

Answer

Answer: (c) smoke pouring through the ceiling


Question 9.
Where did the author run when the fire broke out?
(a) to his neighbour’s house
(b) to his grandparents
(c) on the roof
(d) all

Answer

Answer: (a) to his neighbour’s house


Question 10.
What was Zan doing when fire broke out?
(a) was playing
(b) was in neighbourer’s house
(c) was sleeping
(d) was doing his homework

Answer

Answer: (d) was doing his homework


Question 11.
What is most precious according to this lesson?
(a) a well furnished house
(b) bond of love and care amongst the members of a family
(c) a house
(d) None

Answer

Answer: (b) bond of love and care amongst the members of a family


Question 12.
What changed Zan’s perception of life and made him accept his new life?
(a) his new friends’ compassionate behavior
(b) arrangement of all basic necessities by his classmates
(c) when his new friends started inviting him to their place
(d) All

Answer

Answer: (d) All


Question 13.
Who used to wake up the cat?
(a) Zan’s mother
(b) Zan’s aunt
(c) Zan
(d) None

Answer

Answer: (c) Zan


Question 14.
Mention the words which express the author’s embarrassment.
(a) embarassed
(b) geek and strange
(c) weird and backpack
(d) all

Answer

Answer: (d) all


Question 15.
What did the teachers of the old school tell Zan?
(a) graduall, he will adjust and accept his new school
(b) they will support him
(c) they will help him
(d) none

Answer

Answer: (a) graduall, he will adjust and accept his new school


 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here