CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 8 – Going Places

0
29

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 8 – Going Places

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 8 – Going Places

Question 1.
‘I wish he was an Englishman’. These words were spoken with reference to
(a) Geoff
(b) Derek
(c) Danny Casey
(d) a passenger in the bus

Answer

Answer: (d) a passenger in the bus


Question 2.
After describing Danny’s appearance, Sophie chose not to tell Geoff about
(a) Danny’s qualification
(b) Danny’s address
(c) his teeth
(d) his car

Answer

Answer: (c) his teeth


Question 3.
The match on Saturday was witnessed by
(a) the whole family
(b) only father and Sophie
(c) Geoff alone
(d) Sophie, father, Derek and Geoff

Answer

Answer: (d) Sophie, father, Derek and Geoff


Question 4.
When Sophie told her father that Danny had met her and told her that he was going to buy a shop, father
(a) called her a liar
(b) asked her if it was another of her wild stories
(c) disbelieved her outright
(d) asked Geoff to verify facts

Answer

Answer: (b) asked her if it was another of her wild stories


Question 5.
The father talked about a man who knew
(a) Pele
(b) Beckham
(c) Tom Finney
(d) Jeffrey, Archer

Answer

Answer: (c) Tom Finney


Question 6.
What does Geoff’s silence symbolise in Sophie’s view?
(a) distant places
(b) his vague personality
(c) his jovial nature
(d) wandering of his mind to distant places

Answer

Answer: (d) wandering of his mind to distant places


Question 7.
What did Sophie tell Geoff one day that made him look surprised?
(a) she had seen a ghost
(b) she had met her principal
(c) she had got a job
(d) she had met Danny Casey

Answer

Answer: (d) she had met Danny Casey


Question 8.
Danny had a freckled nose and the colour of his eyes was
(a) grey
(b) green
(c) blue
(d) brown

Answer

Answer: (b) green


Question 9.
She wanted to be a designer like
(a) Calvin Klein
(b) Versace
(c) Armani
(d) Mary Quant

Answer

Answer: (d) Mary Quant


Question 10.
Outside the pub, Sophie saw something. It was
(a) her dad’s bicycle
(b) her brother’s car
(c) her mother’s motorcycle
(d) Derek’s tricycle




Answer

Answer: (a) her dad’s bicycle


Question 11.
Danny Casey was a player in the football team of
(a) Ireland
(b) Finland
(c) England
(d) Denmark

Answer

Answer: (a) Ireland


Question 12.
Geoff never took Sophie out with him because he thought she was
(a) immature
(b) badly behaved
(c) too young
(d) too restless

Answer

Answer: (c) too young


Question 13.
While Sophie waited for Danny, she realized that
(a) Danny would come
(b) Danny would not come
(c) she was hungry
(d) she was thirsty

Answer

Answer: (b) Danny would not come


Question 14.
Sophie felt bad because of her brother
(a) never spoke much
(b) laughed a lot
(c) teased her a lot
(d) never took her out for dinner

Answer

Answer: (a) never spoke much


Question 15.
Geoff had been out of school for a period of
(a) three years
(b) five years
(c) one year
(d) two years

Answer

Answer: (a) three years


Question 16.
Sophie told Geoff that Danny was unable to sign an autograph for her because
(a) his secretary did not allow it
(b) he didn’t have paper or pen
(c) he said he’d do it later
(d) he was in a hurry to go home

Answer

Answer: (b) he didn’t have paper or pen


Question 17.
What was Sophie’s father keen to buy if Sophie ever came into money?
(a) a luxury car
(b) a decent house
(c) a yacht
(d) a shop

Answer

Answer: (b) a decent house


Question 18.
Sophie’s best friend was
(a) Derek
(b) Geoff
(c) Jansie
(d) Danny

Answer

Answer: (c) Jansie


Question 19.
Why does Sophie feel jealous of her brother?
(a) because he keeps silent
(b) because he is a mechanic
(c) because he reveals his secret
(d) because of inability to reach unknown areas of his mind

Answer

Answer: (d) because of inability to reach unknown areas of his mind


Question 20.
According to Sophie, the place she had chosen to meet Danny was
(a) a hidden alley
(b) a perfect place
(c) behind the walls
(d) near the trees

Answer

Answer: (b) a perfect place


Question 21.
Why does Sophie get angry with her brother?
(a) Because he revealed her secret to Jansie’s brother
(b) he doesn’t speak to her
(c) because of his silence
(d) none

Answer

Answer: (a) Because he revealed her secret to Jansie’s brother


Question 22.
Sophie told Jansie that her father if he got to know about her meeting with Danny would
(a) agree to their marriage
(b) murder her
(c) ask her to call him over for dinner
(d) ask to be introduced to him

Answer

Answer: (b) murder her


Question 23.
What kind of person is Sophie’s father ?
(a) a kind hearted
(b) a loving and caring
(c) a hard core realistic
(d) carefree

Answer

Answer: (c) a hard core realistic


Question 24.
Geoff had told about Sophie’s meeting with Danny Casey to
(a) the entire neighbourhood
(b) Frank
(c) Jansie
(d) the teachers in school

Answer

Answer: (b) Frank


Question 25.
Sophie’s dreams and disappointments are all in her mind?
(a) they all represent her imagination and nothing in reality
(b) they represent her nature
(c) they explain her personality
(d) they tell us her future

Answer

Answer: (a) they all represent her imagination and nothing in reality


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here