CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 3 – Deep Water

0
69

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 3 – Deep Water

Every year CBSE conducts board exams for 12th standard. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 12th subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for competitive exams like NEET, JEE, CA etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE Class 12 syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

CBSE Class 12 English – MCQ and Online Tests – Unit 3 – Deep Water

Question 1.
After being haunted by fear for many years Douglas decided to learn to swim. He took the help of
(a) his mother
(b) his father
(c) a friend
(d) an instructor

Answer

Answer: (d) an instructor


Question 2.
When he regained consciousness, he
(a) laughed at his experience
(b) had 104° F fever
(c) shook and cried and didn’t eat anything
(d) told his mother about his misadventure

Answer

Answer: (c) shook and cried and didn’t eat anything


Question 3.
Douglas went down towards the bottom
(a) only once
(b) twice
(c) thrice
(d) five times

Answer

Answer: (c) thrice


Question 4.
William Douglas was a friend and adviser of
(a) President Kennedy
(b) President Cleveland
(c) President Roosevelt
(d) President Clinton

Answer

Answer: (c) President Roosevelt


Question 5.
The water in the pool had a
(a) dirty yellow tinge
(b) a blue reflection
(c) green colour
(d) no colour

Answer

Answer: (a) dirty yellow tinge


Question 6.
At the end of the experience, Douglas felt
(a) happy
(b) released
(c) sad
(d) victorious

Answer

Answer: (b) released


Question 7.
When Douglas tried to yell
(a) everyone came to his rescue
(b) no sound came out
(c) his father arrived
(d) the lifeguard dived to save him up, they hung as

Answer

Answer: (b) no sound came out


Question 8.
The writer decided to learn to swim when he was about
(a) ten or eleven years old
(b) fifteen or sixteen years old
(c) twenty years old
(d) eighteen years old

Answer

Answer: (a) ten or eleven years old


Question 9.
The nine feet seemed to Douglas like
(a) hundred feet
(b) ninety feet
(c) fifty feet
(d) twenty-five feet

Answer

Answer: (b) ninety feet


Question 10.
Though Douglas was frightened, he was not
(a) afraid to die
(b) going to survive
(c) out of his wits
(d) able to shout for help

Answer

Answer: (c) out of his wits


Question 11.
Douglas had to repeat exhaling and inhaling exercises
(a) hundred times
(b) forty times
(c) fifty times
(d) ten times

Answer

Answer: (a) hundred times


Question 12.
He practised in the pool
(a) ten times a week
(b) five days a week
(c) twice a week
(d) thrice a week

Answer

Answer: (b) five days a week


Question 13.
Douglas calls him a
(a) nasty human being
(b) a brute
(c) a beautiful physical specimen
(d) a big bully

Answer

Answer: (c) a beautiful physical specimen


Question 14.
‘What do you think you can do to me’? These words were spoken by Douglas to
(a) a shark
(b) to his enemy
(c) to the boy who pushed him
(d) to terror

Answer

Answer: (d) to terror


Question 15.
The misadventure at the Y.M.C.A pool happened when
(a) Douglas was accompanied by friends
(b) he was with his father
(c) he was alone
(d) he was with his mother

Answer

Answer: (c) he was alone


Question 16.
‘All we have to fear is fear itself. Who said these words?
(a) Douglas
(b) his instructor
(c) his father
(d) President Roosevelt




Answer

Answer: (d) President Roosevelt


Question 17.
The incident in childhood had taken place at the beach in
(a) Florida
(b) Washington
(c) New York
(d) California

Answer

Answer: (d) California


Question 18.
Whenever terror struck again, Douglas would start
(a) shouting
(b) laughing
(c) crying
(d) talking to terror

Answer

Answer: (d) talking to terror


Question 19.
The pool’s depth at the deep end was
(a) twenty feet
(b) nine feet
(c) six feet
(d) eight feet

Answer

Answer: (b) nine feet


Question 20.
His mother warned him against swimming in the Yakima River because it had
(a) strong currents
(b) it was meant only for boating
(c) many people had drowned there
(d) it had no lifeguards around

Answer

Answer: (c) many people had drowned there


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here