CBSE Class 11 English – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 8 – The Tale of Melon City

0
6

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 8 – The Tale of Melon City

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 8 – The Tale of Melon City

Question 1.
What sort of perception does the public hold for their chosen King after so many years?
(a) They don’t like him
(b) They are enraged
(c) They like him very much
(d) They have no problem whatsoever

Answer

Answer: (d) They have no problem whatsoever


Question 2.
What sort of principles seem to thrive in the state?
(a) Democratic
(b) Laissez faire
(c) Authoritative
(d) Communistic

Answer

Answer: (b) Laissez faire


Question 3.
According to the architect, who made the amendments?
(a) The King
(b) The chief of the builders
(c) He himself
(d) The masons

Answer

Answer: (a) The King


Question 4.
Do you think that the King took his ‘notion of justice’ too far?
(a) No, he did what a just King would do
(b) Maybe
(c) Yes, he lost his life in the process
(d) Can not determine

Answer

Answer: (c) Yes, he lost his life in the process


Question 5.
Who was chosen as the new King?
(a) A minister
(b) A horse
(c) A melon
(d) A sword

Answer

Answer: (c) A melon


Question 6.
Who according to the counsel was the culprit that was brought before the King?
(a) The King
(b) The crown
(c) The arch
(d) The chief of the builders

Answer

Answer: (c) The arch


Question 7.
Who was to choose the next King?
(a) The next to pass the City Gate
(b) The Ministers
(c) The public
(d) The heir of the deceased King would be the king by rule

Answer

Answer: (a) The next to pass the City Gate


Question 8.
The ministers were foolish to ask an idiot about their next King. Do you agree?
(a) Yes
(b) No
(c) Partially
(d) Not clear from the poem

Answer

Answer: (a) Yes


Question 9.
How was the public demand fulfilled?
(a) By voting
(b) By the King’s discretion
(c) By measuring height one by one
(d) By the councillors’ decision

Answer

Answer: (c) By measuring height one by one


Question 10.
After all the considerations and discussions, the crowd was getting _______.
(a) restless
(b) amused
(c) horrified
(d) bored

Answer

Answer: (a) restless


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here