CBSE Class 11 English – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 5 – Mother’s Day

0
16

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 5 – Mother’s Day

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Snapshot – Unit 5 – Mother’s Day

Question 1.
How does the author describe George Pearson?
(a) Pompous
(b) Solemn
(c) Fifty-ish
(d) All of the above

Answer

Answer: (d) All of the above


Question 2.
When do Mrs. Pearson and Mrs. Fitzgerald get back to their original selves?
(a) When Mrs. Pearson’s family gets to know about them
(b) When they both get bored
(c) When the situation goes out of hand
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) When the situation goes out of hand


Question 3.
“It’s that silly old bag from next door- Mrs. Fitzgerald.” Who said this?
(a) Dorris
(b) Cyril
(c) George
(d) Mrs. Pearson

Answer

Answer: (b) Cyril


Question 4.
The attitude of Mrs. Pearson’s family changes towards her. Comment.
(a) No
(b) Yes
(c) Maybe
(d) Not clear from the story

Answer

Answer: (b) Yes


Question 5.
Mrs. Pearson tells George that he is being ___________ at the club.
(a) respected
(b) laughed upon
(c) called names
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) Both (b) and (c)


Question 6.
Mrs. Fitzgerald asks Mrs. Pearson to be ___________ with her family.
(a) rude
(b) polite
(c) ignorant
(d) firm

Answer

Answer: (d) firm


Question 7.
Mrs. Pearson was ___________ about Mrs. Fitzgerald’s plan.
(a) excited
(b) hesitant
(c) sure
(d) envious

Answer

Answer: (b) hesitant


Question 8.
Why was Dorris red-eyed?
(a) Because of an infection
(b) Because of a fight
(c) Because of crying
(d) Because she was getting ready to head out

Answer

Answer: (c) Because of crying


Question 9.
“Buck teeth and half-witted…” Who has been described here?
(a) Cyril Pearson
(b) George Pearson
(c) Charlie Spence
(d) Mrs. Fitzgerald

Answer

Answer: (c) Charlie Spence


Question 10.
What makes Dorris astounded as soon as she enters the house?
(a) The sight of her mother smoking
(b) Because the tea was not ready
(c) Because her mother was not there
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) The sight of her mother smoking


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here