CBSE Class 11 English – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 6 – The Browning Version

0
9

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 6 – The Browning Version

Every year CBSE schools conducts Annual Assessment exams for 6,7,8,9,11th standards. These exams are very competitive to all the students. So our website provides online tests for all the 6,7,8,9,11th standard’s subjects. These tests are also very effective and useful for those who preparing for any competitive exams like Olympiad etc. It can boost their preparation level and confidence level by attempting these chapter wise online tests.

These online tests are based on latest CBSE syllabus. While attempting these our students can identify the weak lessons and continuously practice those lessons for attaining high marks. It also helps to revise the NCERT textbooks thoroughly.

CBSE Class 11 English  – MCQ and Online Tests – Prose – Unit 6 – The Browning Version

Question 1.
How would you describe Millie Crocker – Harris?
(a) Thin Woman, late thirties, smartly dressed
(b) fat woman, forties
(c) thin woman, in her twenties
(d) thin women, smartly dressed

Answer

Answer: (a) Thin Woman, late thirties, smartly dressed


Question 2.
How did Frank react upon the arrival of Mrs. Crocker – Harris?
(a) he was happy
(b) he was nervous
(c) he was relieved
(d) nothing as such

Answer

Answer: (c) he was relieved


Question 3.
Does Taplow think that Mr. Crocker – Harris is baised?
(a) Yes
(b) no
(c) May be
(d) Can’t Say

Answer

Answer: (b) no


Question 4.
Where was Mr. Crocker – Harris?
(a) At the Bursar’s
(b) At home
(c) At market
(d) At library

Answer

Answer: (a) At the Bursar’s


Question 5.
Why did Taplow call Mr. Crocker – Harris ‘Hardly Human’?
(a) because he is a sadist
(b) he is all shriveled up
(c) He is very rude to everyone
(d) he finds peace in failing students

Answer

Answer: (b) he is all shriveled up


Question 6.
What does ‘Remove’ mean in the chapter?
(a) a division in British Schools
(b) take away something
(c) unfasten
(d) get rid of

Answer

Answer: (a) a division in British Schools


Question 7.
At what time was Mr. Harris supposed to come to school?
(a) Six-thirty
(b) seven
(c) eleven
(d) twelve

Answer

Answer: (a) Six-thirty


Question 8.
What is the name of Mr. Crocker – Harris’s wife?
(a) Millie Crocker – Harris
(b) Miley Crocker – Harris
(c) Haley Crocker – Harris
(d) never noticed

Answer

Answer: (a) Millie Crocker – Harris


Question 9.
What short name does Taplow call Mr. Crocker – Harris in his absence?
(a) Crock
(b) Harris
(c) Crocker
(d) Teacher

Answer

Answer: (a) Crock


Question 10.
Why was Taplow worried that Mrs. Crocker – Harris might have heard what they were saying?
(a) as she had been standing for a few minutes when they were busy talking
(b) as she interrupted them talking about his husband
(c) as she heard them talking about Principal
(d) Don’t know

Answer

Answer: (a) as she had been standing for a few minutes when they were busy talking


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here